Все таємне стає явним: Україна перша у рейтингу доступу до архівів КГБ серед пострадянських країн

Все таємне стає явним: Україна перша у рейтингу доступу до архівів КГБ серед пострадянських країн

Фото: aif.ua

Україна отримала першість в міжнародному рейтингу доступу до архіву КГБ. Про це повідомили на офіційному сайты Українського інституту національної пам’яті.

За оцінками Інституту розвитку свободи інформації (IDFI) Україна посіла перше місце з показником 70.11% в загальному підсумку оцінювання доступу до архіві КГБ серед пострадянських країн. Ознайомитися з рейтингом можна на онлайн платформі Open-Archives.org.

Окрім України у трійку лідерів також потрапили Грузія (68.37%) та Казахстан (68.36%).

Читайте також: Уряд компенсує комунальні витрати тим сім’ям, які не встигли оформити субсидію



Спеціалісти IDFI, в рейтингу відкритості державних архівів пострадянських країн, оцінювали однорідність законодавчої бази щодо державних архівів, загальне архівне законодавство, інші закони, що стосуються архівів, архівні послуги, веб-сайти (архівні, віддалені, онлайн-сервіси) та читальний зал (послуги та процедури для дослідників).

Також в Інституті розвитку свободи інформації стверджують, що під час створення методології використовувалися напрацювання української громадської організації Центру досліджень визвольного руху, зокрема програми «Відкриті архіви» та рекомендації Міжнародної архівної організації (ICA).

Найвищі показники в рейтингу з українських архівів отримали Галузевий державний архів Служби безпеки України (ГДА СБУ) - 75.11% та Центральний державний історичний архів України (ЦДІАК України) - 65.1%.

Читайте також: Не найпрозоріший, але і не пасе задніх: Кривий Ріг у рейтингу міст України



Комментарии (6)

ОкейГугл

17:08, 26 октября 2018

Самые страшные тайны хранят в москве, а тут менее важное.

Без надежды

17:16, 26 октября 2018

Глава Нафтогаза Андрей Коболев перевел 7,9 миллионов долларов премии за победу над Газпромом в Стокгольмском арбитраже маме в США. Об этом он рассказал в интервью Левому берегу, опубликованному в пятницу, 26 октября.

"Я перевел деньги маме в Америку. Она там живет с 2006 или 2008 года, больше десяти лет точно. Если я проиграю апелляцию в 8 млрд гривен против меня, то что случится с моим имуществом здесь?" - сказал Коболев.

А вы про архивы.

Без надежды

17:19, 26 октября 2018

коммерческий директор Нафтогаз Юрий Витренко отправил на счет жены Ирины Шафрановой-Витренко в Лихтенштейне 1 млн 900 тыс. евро и 2 млн 900 тыс. долларов. Ани щось знают вжэ...

uefi

22:33, 26 октября 2018

так ЮЛЯ нещодавно казала, якщо буде президентом то закрие цю шаражку Нафтогаз

Без надежды

17:21, 26 октября 2018

Что бы выписать себе (и сотрудникам Нафтогаза) премию Коболев объязан был получить визу начальника - главы Кабмина! Объязательно. Отдельным приказом готовится премия главе Кабмина(!). А может не только Кабмина, но и АП и Кондитеру. Поэтому все в доле. И все притихли. Теперь задача - быстро распихать деньги по сусекам.

Major

18:58, 26 октября 2018

Кому это нужно, что это даст......

Ссылка скопирована в буфер обмена