Здолайте гординю задля утворення й розвитку єдиної української православної церкви, - криворіжці звернулись до духовенства

Здолайте гординю задля утворення й розвитку єдиної української православної церкви, - криворіжці звернулись до духовенства

Фото: Первый Криворожский

Звернення до духовних провідників від громадськості Кривого Рогу прозвучало на недільному молитовному віче. Захід відбувся за участі священників різних конфесій, митців, науковців, чиновників та містян інших професій.

Цитуємо повний текст звернення: «В усякий час церква була й лишається тим прихистком, в якому знаходять розраду й підтримку люди. Зараз, коли наша Україна у війні з нахабним окупантом, який руйнує країну не лише зброєю , але й словом, потребуємо захисту не лише на фронті, а й у середині суспільства.

Захистити свій народ має і українське духовенство.
Московська церква не має отруйно впливати на свідомість вірян і тих, хто не ходить до церкви, але так чи інакше прислухається до слова духовних наставників.

Ми, громадськість Кривого Рогу, звертаємось до церковнослужителів усіх конфесій з проханням здолати гординю, усунути внутрішні розбіжності і об’єднати зусилля задля утворення й розвитку єдиної міцної справжньої української православної церкви.

Віруючі й атеїсти, ми сподіваємось, що сила Слова допоможе згуртувати націю, зробити її духовно сильнішою.
Впевнені, що тільки маючи свою, єдину церкву, зможемо згуртовано протистояти ворогові сьогодні, і надалі не дамо можливості будь-кому впливати на нашу свідомість, а відтак нищити нашу країну.

Об’єднані духовно, ми, українці різних національностей і віросповідань, маємо стати непоборною спільнотою, яка здатна захистити себе і зі зброєю в руках, і морально протистояти руйнації наших поглядів.

В основі формування й розвитку нашого суспільства мають бути загальнолюдські цінності, до яких закликає і українська церква: Не вбивай. Не кради. Не свідчи неправдиво проти ближнього твого. Не жадай дому ближнього твого ані всього, що у ближнього твого.

Відтак просимо наше священництво єдиним духовним фронтом стати на захист нашої України: об’єднатися і створити єдину помісну церкву».


Комментарии (30)

ZorroZ

09:34, 22 октября 2018

Идите лесом расскольники!!! Церковь это то место и тот выбор, который каждый человек делает самостоятельно!!!

_Alex_

09:41, 22 октября 2018

Ага, все правильно говорят. Только гордыню нужно побороть Мише Денисенко, которого прокатили на голосовании в патриархи и с тех пор он мнит себя исключительно патриархом, придумал себе церковь и готов разрушить все, только чтобы добиться своего.

Эйяфьядлайекюдль

14:24, 22 октября 2018

Кирилл не такой, он идейный. Он за кассу борется, а не за посты.

Famous

09:45, 22 октября 2018

Даже не читал этот бред.....

dbkoval93

12:27, 22 октября 2018

а я пытался читать, но ни куя не понял.

zero ко

10:20, 22 октября 2018

Не подскажите за жкх томосом платить или свідомістю ?

SToRm_V

12:26, 22 октября 2018

свечечку сходи поставь. помолись. авось и пройдет все..

zero ко

12:43, 22 октября 2018

х@ечечку

ОкейГугл

10:24, 22 октября 2018

Там конкуренция за бабки, а вы про дружбу. Наивные, религия это большой бизнес, и вера тут не причём.

SToRm_V

10:36, 22 октября 2018

вот тут все верно. поэтому сектанты московские и подняли вонь и вой.. ибо как финансовые потоки перестанут поступать... заипали уже доить нашу страну..
И нафига вообще в церковь ходить.. верующие ептить. бог же везде ? или нет? молитесь себе дома перед сном и спите спокойно..

_Alex_

11:17, 22 октября 2018

А мне все равно в Москву или в Стамбул будут направляться деньги. Все равно и там и там они осядут для улучшения условий жизни определенных людей.

SToRm_V

12:22, 22 октября 2018

с какого перепугу они в Стамбул будут направляться?? Ты не сравнивай Константинополь с РПЦ.. Гаже чем РПЦ контору еще фиг найдешь
Да я бы лучше в Стамбул отправлял чем этим тва.рям из московии.
а я смотрю адепты МП негодуют. сколько же вас уро.дов пригрелось тут..

Без надежды

13:48, 22 октября 2018

Подлежишь отлову. Гавкаешь. Должен дзявкать. А лучше по-турецки муэдзинить.

SToRm_V

14:17, 22 октября 2018

Без надежды Я в своей стране, что хочу то и говорю. а ты вот какого тут воняешь залетное ??

Без надежды

14:27, 22 октября 2018

Ты, выхухоль, на моей земле и на моём языке тявкаешь.
Відповідай на мові. Я зрозумію. Навряд зможешь.
Лишняя хромосома не позволит или спецчелюсть?

Ссылка скопирована в буфер обмена