Студенти криворізького технікуму на декілька годин поринули у історію українського козацтва

Студенти криворізького технікуму на декілька годин поринули у історію українського козацтва

Фото: Первый Криворожский

10 жовтня напередодні святкувань Дня Покрови, Дня українського козацтва та Дня захисника України у Криворізькому державному комерційно-економічному технікумі відбувся історичний квест «Слава українського козацтва».

Розпочався захід із відвертої розмови між студентами та колишнім викладач історії Криворізького державного педагогічного університету, учасником бойових дій у зоні проведення АТО Олександром Косіненком, який познайомив учасників із солдатськими буднями на передовій, зачитав приємні слова із листа-оберега від дітей, якого завжди носить коло серця. Воїн каже, цей лист краще від бронежилета - колись рятував його в бою.

Читайте також: У Металургійному районі Кривого Рогу мовчки вшанували пам’ять полеглих захисників України

Разом із маршрутними листами із рук справжнього козака-українця Олександра Косіненко, учасники отримали і приємні слова-настанови на перемогу в квесті. В кінці гри найкращі отримали грамоти.

У ході гри учасники квесту пригадували якомога більше українські прислів'я, приказки, загадки, говорили про видатні історичні постаті та історію Запорізької Січі.

Також 10 жовтня студенти та викладачі технікуму поклали квітів до меморіальної дошки Іллі Гайдука - загиблого студента-кдкетівця, сотника Інгулецької паланки війська Запорозького низового Іллю Гайдука. Ілля поліг разом із обратимами на борту ІЛ-76, який збили терористи.

Читайте також: Громадськість Кривого Рогу просить священників об’єднати зусилля задля створення єдиної української церкви



Ссылка скопирована в буфер обмена