Мешканки криворізького селища обговорили гендерні реалії для переселенців

Мешканки криворізького селища обговорили гендерні реалії для переселенців

Фото: Первый Криворожский

Для мешканок селища Мирівське у Кривому Розі провели тренінг на тему «Гендерні реалії та ВПО».

Учасниці заходу говорили про те, чому жінкам важливо мати рівний доступ до освітніх процесів, та як подолати стигму та дискримінацію відносно жінок.

На хатні справи українські жінки витрачають набагато більше часу, ніж чоловіки. Чому так історично склалось і чи є це нормою, говорили тренерки разом із учасницями заходу.

Організували тренінг представниці ГО «Жіноча сотня» за сприяння «Право на захист» в межах проекту «Підвищення Спроможності Груп Внутрішньо Переміщених Осіб.

Присутні на заході визнали, що саме жінки, несуть на собі додаткове навантаження по забезпеченню виховання неповнолітніх дітей і хочуть, аби батько більше часу приділяв дітям. Але часто жінкам із внутрішньо-переміщених родин просто нікому доручити догляд за малечею.Бо їм батьки лишились на окупованих Росією територіях, наприклад.

Читайте також: Криворіжцям на замітку: збільшено допомогу внутрішньо переміщеним особам


Учасниці заходу дійшли висновку, що існує гендерна специфіка становища жінок-ВПО та чоловіків-ВПО в Україні.

«Ця специфіка дуже часто повторює основні гендерні проблеми соціального буття жінок та чоловіків вУкраїні. В основі лежать гендерні ролі та гендерні стереотипи. «Шлях рівних» може початися із збалансованого розладу дня для родини.

Аби мами мали час на тренінг, дітям організували навчання петриківському розпису та корисне проведення часу з розмальовками, в яких взнавали найвпізнаваніші місця Кривий Рогу», - йдеться у повідомленні про тренінг.

Читайте також: Журналістів Кривого Рогу вчать толерантності до внутрішньо-переміщених осіб




Комментарии (5)

Злойе

08:55, 27 сентября 2018

А в это время узурпатора мужики на хлебушек с маслом жене та детям зарабатывают... Наказать их за это надо, пусть ещё по дому по работают, а то жене с детьми на семинары надо...

Kartbert

09:37, 27 сентября 2018

Всегда хотел сходить на собрание подобного курятника, потролить, вопросы позадавать, но времени, как обычно, не хватает.

Пи......ж

09:47, 27 сентября 2018

Гендерни,:-) а в целом все ок:-)

Пи......ж

09:48, 27 сентября 2018

Пи......ж, миграцию сов из донбаса когда обговаривать будут???:-) иди о. Ты

ОкейГугл

11:43, 27 сентября 2018

Жёсткое название для села,"Гендерные реалии".Это как 5G для Жмеренки.

Ссылка скопирована в буфер обмена