Держава-агресор більше не впливатиме на українські підприємства

Держава-агресор більше не впливатиме на українські підприємства

Фото: Первый Криворожский

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до законів України щодо вирішення деяких питань заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу – учасників Державного концерну «Укроборонпром» перед державою-агресором та/або державою-окупантом та забезпечення їх стабільного розвитку».

Про це повідомляє прес-центр Президента України.

Законом пропонуються механізми захисту господарської діяльності підприємств оборонно-промислового комплексу, які відносяться до державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, від негативних наслідків впливу юридичних осіб, зареєстрованих на території держави-агресора та/або держави-окупанта або юридичних осіб з іноземними інвестиціями держави-агресора або держави-окупанта.

Читайте також: Людям, які мали великий страховий стаж, але низьку зарплату, підвищать пенсії, - Розенко

Законом запроваджується заборона на примусове виконання рішень, у тому числі на визнання та виконання рішень іноземних судів, щодо стягнення заборгованості, де кредитором (стягувачем) є юридична особа держави-агресора та/або держави-окупанта або юридична особа з іноземними інвестиціями чи іноземне підприємство держави-агресора та/або держави-окупанта, а боржником – підприємство оборонно-промислового комплексу, внесене до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.




На офіційному сайті Президента повідомляють, що документ також передбачає зупинення вже відкритих та заборону відкриття нових виконавчих проваджень і заходів примусового виконання рішень щодо стягнення заборгованості з підприємства оборонно-промислового комплексу на користь держави-агресора та/або держави-окупанта або юридичної особи з іноземними інвестиціями чи іноземного підприємства держави-агресора та/або держави-окупанта.

Законом також запроваджується заборона на здійснення провадження у справі про банкрутство підприємств оборонно-промислового комплексу за заявами юридичної особи держави-агресора та/або держави-окупанта або юридичної особи з іноземними інвестиціями чи іноземного підприємства держави-агресора та/або держави-окупанта.

Зазначені обмеження поширюються, в тому числі на зобов'язання, у яких було здійснено заміну сторони (кредитора, заявника) або уступку права вимоги, в результаті якої таке право перейшло до третіх осіб, однак першочергово такий борг виник саме щодо юридичної особи держави-агресора та/або держави-окупанта або юридичної особи з іноземними інвестиціями чи іноземного підприємства держави-агресора та/або держави-окупанта.

Читайте також: Президент підписав Закон щодо посилення соцзахисту постраждалих учасників Революції Гідності


Комментарии (33)

Patriot kr

12:43, 20 августа 2018

Ага, на український завод Рошен у Ліпецьку не накладуть штраф за несплату податків.

Пауков

12:52, 20 августа 2018

Горновой Це та яку вже роки зо два зупинили, вивезли обладнання?

Patriot kr

12:57, 20 августа 2018

Подивись декларацію державного службовця, а потім тут пиши про це

Patriot kr

13:00, 20 августа 2018

Ибо заводы работали и работают. В т.ч. в Липецке, Севастополе, и во многих других городах.

Пауков

13:13, 20 августа 2018

Горновой З квітня 2017 не працює Липецька фабрика. Завод у Севастополі банально віджатий.

Patriot kr

14:17, 20 августа 2018

Зачем тогда он показал его в декларации? Или твоя информация из 5-го канала?

Пауков

14:25, 20 августа 2018

Горновой Тому що ні українське законодавство, не міжнародне право не признає націоналізацію підприємств на окупованих територіях. Де юре права на завод у «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «Прайм Ессетс Кепітал», тому його і треба було вносити в декларацію.

yura36,6

12:57, 20 августа 2018

id56dа82f5d8732, куды вывезлы ? В Испанию )))))

Пауков

13:13, 20 августа 2018

yura36,6 У Вінницю.

dimmkinnn

13:33, 20 августа 2018

Наверное в Кременчуг
И теперь в Чечне продают

dimmkinnn

13:35, 20 августа 2018

Рошенки

Бывалыйепт

11:52, 22 августа 2018

Горновой, а що завод Рошен у Ліпецьку вже віднесли до ВПК???

yura36,6

12:52, 20 августа 2018

Так ахресор или акупант . Подписал но ещё не определился )))

Sokker

12:57, 20 августа 2018

«Держава-ахрессор, оккупант», но самый большой торговый оборот у Украины именно с Россией, и все увеличивается. А впрочем, для «мудрого» народа (типа Менделеева и иже с ним) сойдет.

Пауков

13:21, 20 августа 2018

Sokker Найбільший це з ЄС, а з рашкостаном зменшився майже вдвічі з 2013-го року.

Ссылка скопирована в буфер обмена