Криворізькі «прокладки» зі старим корінням розіграли 78 мільйонів на коштовну каналізацію Дніпра

Криворізькі «прокладки» зі старим корінням розіграли 78 мільйонів на коштовну каналізацію Дніпра

Фото: Первый Криворожский

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради 20 липня за результатами тендеру замовив ТОВ «Еліт Буд Лтд» будівництво каналізації за 78,32 млн грн. Про це повідомляє видання Наші Гроші, посилаючись на систему «Прозорро».

До кінця 2019 року збудують магістральний водовідвідний канал у Діївській заплаві від паводко-дренажного каналу «Діївський» до скидної канави в районі вул. Андрійченка.

За підсумковою відомістю ресурсів, природний рядовий пісок замовили по 1 179 грн./куб. м (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки) на загальну суму 166 тис грн.

Це вчетверо дорожче від середньої ціни на інших тендерах, яка становить 250 грн./куб. м.

Труби сталеві електрозварні прямошовні та спіральношовні труби з опором розриву не менше 38 кгс/кв. мм обійдуться у 1,35 млн грн. У тому числі труби діаметром 1 620х20 мм купили по 35 645 грн./м. У перерахунку через густину сталі це становить близько 45 тис грн./т.

Днями на виграному іншою фірмою тендері цього ж замовника такі труби меншого діаметру коштували майже на чверть дешевше – 37 тис грн./т. А в березні Дирекція з будівництва другої черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» замовила такі труби менших діаметрів по 26-28 тис грн./т, що принаймні в півтора рази дешевше.

Гофровані безнапірні труби СПИРО (SPIRO) для зовнішніх каналізаційних мереж діаметром 1 600 мм коштують 56 100 грн./м. Їхній клас жорсткості не вказаний. На них у кошторисі припадає 12,62 млн грн.

Харківський виробник ТОВ «Спіропласт» на своєму сайті продає труби СПІРО такого діаметру класів жорсткості від SN2 (легкий: санація, ремонт, укладання мереж у кожух) до SN16 (важкий: магістральні дороги, вулиці, глибина до 12 м) по 22 950-30 600 грн./м із ПДВ, або 19 125-25 500 грн./м без урахування податку. Ціни класів жорсткості від SN10 (особливо важкий: аеропорти, магістральні шосе, великі навантаження на трубу) до SN16 (надважкий: великі глибини) там не оприлюднені.

На заробітну плату піде 3,43 млн грн., тобто 4% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 2% – 1,42 млн грн. Ціна угоди на 0,4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 78,65 млн грн.

ТДВ «Трест «Дніпроводбуд» пропонувало в півтора рази нижчу ціну. Його відхилили, бо воно завантажило 1-3 і 10-11 сторінки паспорта підписанта замість усього паспорта і не надало гарантійні листи про згоду з порядком формування тендерної ціни та про надання документів переможця у п’ятиденний строк у разі визначення переможцем.

За даними системи «YouControl», «Еліт Буд Лтд» заснований у 2015 році за місцем масової реєстрації по вул. Звіринецька, буд. 63 в Києві двома фірмами: ТОВ «Агенція антикризових рішень» Руслана Логінова та його ж ТОВ «Віртуальний офіс» із Юрієм Деревецьким. Обидві мають масову адресу по вул. Зоологічна, буд. 4а, оф. 139.

У 2016 році «Еліт Буд Лтд» переоформили в Зеленодольську Дніпропетровської області на Ярослава Радіоновича Волошина з Кривого Рогу. Раніше він мав прізвище Срайчук, займався роздрібною торгівлею і працював у ТОВ «Теплогазстрой» (припиняється), яке з 2008-2015 роках виграло тендерів на 318,73 млн грн.

Колись «Теплогазстрой» та його частий тендерний суперник ПП «Універсалгазбуд» належали Сергію Ларіоненку, екс-співзасновнику ТОВ «Концерн «Ліфт» із замкерівника Комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю в Дніпропетровській області ВГО «СГОУ «Народна рада» Олександром Юровських та Дмитром Шапраном, сином Сергія Шапрана – екс-депутата Дніпропетровської облради від блоку Лазаренка.

Директором «Еліт Буд Лтд» раніше була Наталія Хлєбородова, яка у 2015 році йшла у Верхньодніпровську міськраду від Радикальної партії Олега Ляшка, будучи юристом місцевого Управління ПФ України. Нині ж керівником фірми є Любов Філіпюк.

Загалом із березня 2017 року переможець отримав підрядів на 220,13 млн грн.

Дорожчим конкурентом було ТОВ «Виробничо-будівельна компанія «Промшляхбуд». Ця фірма зі статутним капіталом 100 грн. була заснована в Києві в лютому 2017 року Аліною Єрко і Віталієм Григорчуком. Нині Григорчук володіє ТОВ «Лендер Консалт» із Маріуполя на Донеччині, а Єрко – ТОВ «Девелопбудшлях» із Боярки на Київщині. Згодом «Промшляхбуд» переоформили в місті Апостолове на Дніпропетровщині на Миколу Литвина з Кривого Рогу. А цьогоріч власницею «Промшляхбуду» стала криворожанка Інна Наумчак, а статутний капітал компанії зріс до 1,73 млн грн. Підприємниця Наумчак керує кіоском у складі торговельно-зупиночного комплексу «20 Автобаза» у Кривому Розі.

Усього з грудня 2017 року суперник виграв тендерів на 297,44 млн грн.

Комментарии (1)

У меня всё ок!

21:09, 26 июля 2018

Ну всё, чужие деньги посчитали, а завтра на работу идти )

Ссылка скопирована в буфер обмена