Редакція сайту вимагає звільнити співробітника криворізького КП, який напав на журналіста

Редакція сайту вимагає звільнити співробітника криворізького КП, який напав на журналіста

Фото: Первый Криворожский

Редакція інформаційного порталу «Перший Криворізький» розцінює напад на кореспондента нашого сайту як перешкоджання журналістській діяльності і умисне приховування інформації, яка викликала суспільний резонанс.

Нагадаємо, у Кривому Розі кореспондента нашого інфо-порталу Миколу Чирву по обличчю вдарив чоловік, який назвався заступником начальника охорони комунального підприємства «Швидкісний Трамвай», яке підпорядковане мерії.

Микола прибув на територію трамвайного депо, аби підтвердити чи спростувати інформацію, щодо ймовірного отруєння працівниками КП бродячих стерилізованих собак.

Кореспондент разом із колегою безперешкодно зайшли на територію комунального підприємства, їх бачив один із охоронців і не заважав роботі.

Через деякий час до нашого кореспондента підійшов раніше невідомий чоловік із вимогою покинути територію. Він назвався заступником начальника охорони підприємства Юрієм Островським.

Микола Чирва показав посвідчення журналіста. На прохання Миколи показати посвідчення співробітника КП Юрій Островський відповів так: «Ты смотри, б****, как вы сука, хохлы, ох***ли... Да, я русский бл****». Після чого вдарив нашого колегу кулаком в обличчя.

На місце події викликали патрульних поліцейських та слідчих. Микола Чирва написав заяву у поліцію. Він пройшов медичне обстеження. Лікарі оцінюють його стан як задовільний. Втім, йому потрібно пройти курс лікування.

Зв’язатись із директором КП «Швидкісний трамвай» Євгеном Якуненко, на жаль, наразі редакції не вдалось.

Але наші колеги з ТРК «Рудана» виклали коментар пана Євгена стосовно ситуації з можливим отруєнням собак.

«Від себе заявляю - у нас на підприємстві дуже люблять тварин і те, що мені вдалося дізнатися - собаки вранці бігли до людей, співробітників підприємства, щоб їх врятували. Це десь сталося за територією, на що була викликана поліція для подальшого розгляду»
, - повідомив Якуненко.

Чому ж тоді на підприємстві кулаками зустріли журналістів, які прибули розібратись у ситуації?

За фактом нападу на нашого колегу правоохоронці відкрили провадження за статтею 125 Кримінального Кодексу України (нанесення легких тілесних пошкоджень). Правоохоронці не виключають, що справа може бути перекваліфікована і розглядатиметься за статтею 171 Кримінального Кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Але тут, на наш погляд, наявне також свідоме приховування інформації, що викликає значний суспільний інтерес. Мова йде про отруєння тварин та ймовірну спробу поховати трупи.

Звертаємо також увагу СБУ, що у словах і діях нападника вбачається елемент розпалювання національної ворожнечі (стаття 161 Кримінального кодексу України). До публікації додаємо скріншоти дописів нападника у соцмержі. З них видно, що цей громадянин не вважає територію АР Крим окупованою.


фото із сторінки Островського у соцмережі

Дякуємо слідчим і патрульним за оперативну реакцію у ситуації, що склалась. Сподіваємось на оперативний та об’єктивний хід розслідування справи щодо ймовірного умисного вбивства тварин та перешкоджанні збору інформації.

Редакція нашого порталу вимагає від керівництва КП "Швидкісний трамвай", виконкому міської ради і особисто міського голови терміново звільнити із займаної посади чоловіка, який назвався керівником охорони КП «Швидкісний Трамвай» Юрієм Островським. Просимо вважати цю публікацію офіційним зверненням. Та сповістити редакцію про рішення будь-яким способом.

Невиконання цієї вимоги буде означати, що мерія поділяє позицію, згідно з якою представника титульної нації, журналістів можна бити, обзивати непотребними словами і крити матюччям.

Зауважимо, що Юрій Островський, за даними youcontrol, є одним із засновників двох ТОВ - охоронних фірм - "Зубр -КР" і "Тигр-КР". Одночасно отримує зарплату на комунальному підприємстві.






Комментарии (19)

Дід Пердло

23:15, 18 июля 2018

Комментарий удален из-за нарушений правил пользования сайтом

Несогласный

23:40, 18 июля 2018

Дід Пердло, сказал как в воду перднул

SToRm_V

23:35, 18 июля 2018

Смотришь на эти видео и понимаешь сколько ублю.дков живет в этом городе и стране.

Шаленый_лобстэр

00:03, 19 июля 2018

М-да уж запастись поп корном и ждать хлеба и зрелищ... Просто мне уже стало любопытно че этого русского на родине не принимают. Но я не понимаю как это? дайте полное видео почему он говорит что мы хохлы в край охели для этого же должна быть предпосылка покажите мне полное видео

Шаленый_лобстэр

17:14, 19 июля 2018

Согласен

Вера Ивановна я

00:14, 19 июля 2018

Думаю, видео будет. У коллектива много сейчас хлопот

Sokker

00:19, 19 июля 2018

А по поводу отравления собак, конечно, надо найти, кто это сделал и как следует наказать, но не пиарится на этом.

Эйяфьядлайекюдль

00:55, 19 июля 2018

Какой всё-таки язык красивый. Два значения, а не одно. Уволить и освободить. И оба к месту. Уволить к хреням того, кто руки распускает в качестве аргумента, и освободить от ненавистного украинского ига. Раз так хочет товарищ.

dbkoval83

01:38, 19 июля 2018

Vansa, какое отношение пособник русских оккупантов имеет к Европе?

Зима

10:49, 19 июля 2018

Какой стороной он пособник?Наверное торгует конфеткой в липэцьке...

dbkoval83

01:43, 19 июля 2018

Админы должны информировать людей по делу этой ***. Если суд не накажет, значит придется открыть донат на проведение беседы с кучей рускомирного дерьма.

Без надежды

07:16, 19 июля 2018

Появление немотивированной агрессии возникает вследствие некоторых заболеваний. К их числу относят:

гипертиреоз;
лишний вес;
неврологические нарушения;
расстройства личности;
травмы;
злокачественные новообразования.

Nadyanadya

10:58, 19 июля 2018

Интриги, расследования)

hidden

11:06, 19 июля 2018

Это Островский Ю. Ю. и отравил собак...

Лeдькa

11:07, 19 июля 2018

Я думаю что журналисты теперь должны сделать все чтобы товарием занялись ребята из СБУ. ну... туда ему и дорога

Ссылка скопирована в буфер обмена