Півроку поневірянь у пошуках правильного діагнозу, - шлях хворих на туберкульоз

Півроку поневірянь у пошуках правильного діагнозу, - шлях хворих на туберкульоз

Фото: Первый Криворожский

Мешканцю Кривого Рогу Юрію, про якого піде мова у цьому матеріалі, 38 років. Він мешкає і працює у нашому місті все життя. Знаючи про погану екологію в місті, коли захворів, одразу не звернув увагу на першіння в горлі та кашель. Це розпочалось приблизно рік тому.

Згодом стан чоловіка погіршився, з’явилась температура, спітнілість, втрата ваги. Зваживши усі ризики, Юрій звернувся до дільничного лікаря. З цього і почалась його піврічна епопея з встановлення діагнозу: запалення однієї легені, двостороння пневмонія і нарешті бронхіт. Проте довге лікування останнього антибіотиками не дало жодного результату.

Розчарувавшись у правильності лікування, витративши купу грошей та схудши на 20 кілограмів, чоловік сам звернувся до протитуберкульозного диспансеру, де після флюорографії та аналізів його негайно госпіталізували.

Протягом двох місяців Юрієві допомагали соціальні працівники проекту «Забезпечення континууму медико-соціальних послуг, спрямованих на подолання епідемії ВІЛ/СНІД/туберкульоз в Дніпропетровській області»: доставляли додому протитуберкульозні препарати, продуктові набори, проводили оцінку якості надання медичної допомоги.

Розуміючи рівень стигми по відношенню до таких хворих, сам Юрій радіє, що працює з близькими йому людьми: «Я працюю з родичем, а тому мені було просто відкритися йому і розповісти про хворобу. Інакше, впевнений на усі 100%, я би в той самий момент втратив місце роботи» , - говорить клієнт.

Після деякого часу лікування чоловік став почуватися набагато краще, та важким залишався емоційний стан, - «Мені було дуже важко, я переживав не за себе, а за свою родину та близьке оточення, не хотів наражати їх на небезпеку» . У цьому Юрієві та його сім’ї також допоміг соціальний працівник, що провела скринінг на туберкульоз для близького оточення, результати якого неабияк заспокоїли клієнта.

Наразі, пройшовши увесь курс лікування, Юрій почувається добре, він повністю переміг хворобу, продовжує працювати, проводити час із родиною та вдячний благодійній організації «БТ «Мережа» місто Кривий Ріг» за підтримку.

Матеріал розміщено на умовах співпраці із БО «БТ «Мережа»

Комментарии (7)

Major

17:35, 28 июня 2018

Кто-то удивлен? Раньше пришел к врачу, он осмотрел, выписал лекарства, и о чудо, человек выздоровел!! А сейчас - 20 направлений на анализы, МРТ, УЗИ и т. д., потом: вот лекарства (самые дорогие) - вам должны помочь, а нет, придете, я ещё выпишу!!! а что у вас конкретно, я не знаю....

Major

17:48, 28 июня 2018

Будь любезен,
ну забыл.... просто забыл пока УЗИ назначал и МРТ...... и в справочнике рылся...... бывает......

,Bладислав

19:06, 28 июня 2018

А флюжку он делал последний раз *** знает когда, кроме арселора гоков и ещо десятка двух предприятий на ежигодный мед. осмотр то негонит нихто, а сознатильность самого юрца на выщем уровне было. От и ходит по улицам такое и не знаеш шо от него подхватьть можна.

Малефисента

19:23, 28 июня 2018

,Bладислав, флюорография -лженаука (Супрун)

,Bладислав

19:31, 28 июня 2018

А супрун тут каким боком,.твое здоровья не ее, или надо было обвинить всех от санитарки до президента шо было по феншую.

Засимович

19:25, 28 июня 2018

Усы більш-менш толкові лікарі виїхали за кордон, залишилися лише тупі жадібні нахабні жлоби, яким від безвиході люди несуть гроші.

Василий

10:16, 29 июня 2018

Флюшка не всегда покажет, ты можешь пройти флюорографию и будет норма,а через месяц подхватить туберкулёз. Ведь если на улице больной туберкулёзом чихнёт то так сказать зона поражения восемь метров. Ну и огромное значение имеет состояние вашего иммунитета. Если иммунитет ослаблен то вы более подвержены заражению. Так что мойте руки после улици,следите за здоровьем, занимайтесь спортом ну самое важное это питание. Не болейте . P.S. Туберкулёз лечиться не лечится очень запущенный и немаловажно психологически сдаться. Если меня читают люди которые болеют туберкулёзом то ни в коем случае не сдавайтесь психологически, принимайте все лекарства и двигайтесь если будете лежать то ваши шансы на выздоровление уменьшаются.

Ссылка скопирована в буфер обмена