Приклад самоорганізації населення показали мешканці спального мікрорайону Кривого Рогу, влаштувавши свято для дітей

Приклад самоорганізації населення показали мешканці спального мікрорайону Кривого Рогу, влаштувавши свято для дітей

Фото: Організатори свята

Вихідними криворізька громада, що проживає на мікрорайоні Східний 2-3 святкувала День захисту дітей.

Свято мешканці організовують третій рік поспіль. Приєднались до організації та проведення свята викладачі шкіл, тренери ДЮСШ.

Виступали вихованиці ЦДЮТ «Гармонія». Серед гостей свята спортсмени - наприклад, знаний в місті марафонець Олександр Данилюк. Приєднались і чиновники - Володимир Косяк – голова комітету з фізичної культури і спорту. Він наголосив, що дуже хоче бачити всіх дітей після канікул здоровими.

Завідуюча бібліотеки, що відкрилась днями на Східному, запросила малечу із батьками в гості.

Грали на мікрорайоні у святковий день і у футбол. Нагородою команді-переможниці цього міні-турніру став новенький футбольний м'яч. Його вручив футбольний арбітр, викладач фізкультури школи №108 Вадим Скрипнік.

Був і хокей на траві, творча майстерня, аквагрим, конкурси малюнків на асфальті і навіть ді-джей.
Підприємці пригощали малечу солодощами. Дипломи підготували в організаційному відділі Довгинцівського виконкому.

Серед організаторів свята громадська активістка Наталя Ніколайчук та підприємець Дмитро Шкуропат, які живуть на Східному. Вони поступово упорядковують спортивний майданчик і зелену галявину біля торгівельного центру та запрошують криворіжців гуртуватися для спільних дій.

В планах створення центра позашкільної освіти для дітей мікрорайону на базі школи.
"Голова району Ігор Ратінов підтримав ініціативу, і є велика надія, що для дітлахів Східного невдовзі нарешті запрацюють гуртки та секції за інтересами", - кажуть організатори свята

Свято скінчилося, але ж літо тільки-тільки розпочалося. Попереду три місяці сонця та свободи від школи. Задоволена малеча отримала потужний заряд позитиву на всі канікули.

Робити добрі та гарні справи зовсім не важко, потрібно лише почати. Вкотре це довели звичайні люди із незвичайного спального мікрорайону Східний 2-3.



Ссылка скопирована в буфер обмена