Журналіст із Кривого Рогу видав комікс про таємниці телебачення

Журналіст із Кривого Рогу видав комікс про таємниці телебачення

Фото: facebook.com/sergiy.yeremenko.7

Криворіжець Сергій Єременко презентував свою першу книжку для дітей 10-12 років. Випускник педуніверситету, у минулому журналіст комунального телеканалу «Рудана» розповів редакції інфорпорталу «Перший Криворізький».

Сергій говорить, що ідея з’явилася, коли він працював на каналі «1+1».

«Колеги звернулися до мене з пропозицією стати автором цього коміксу, і я погодився – мені здалося, це цікавий досвід. І певний виклик. Треба було вигадати історію, персонажів, «ввести» їх в телевізійний світ. Комікс створювався як профорієнтаційний, з метою показати, що телебачення – це не лише ведучі, журналісти і оператори. Що це – тисячі людей, які займаються складною роботою, іноді дуже виснажливою, часто веселою і завжди – улюбленою»,
- розповідає Сергій Єременко.

Читайте також: У спальному районі Кривого Рогу відкрили бібліотеку

Наш земляк каже, що коли починав працювати над історією, поставив собі за мету відійти від книжкових штампів.
«Головних героїв мого коміксу звати Діма та Настя», - каже автор.

Сергій «заморочився» і дізнався у держстаті, як називали 10-12 років тому дітей. Виявляється, тоді батьки для малечі найчастіше обирали імена Дмитро та Анастасія.
«Коли я починав роботу над коміксом, був упевнений, що впораюсь за тиждень, у висновку – працював декілька тижнів. Комікс – не проза. Тут головний не лише текст, а й ілюстрації. Оскільки в мене з малюванням завжди було так собі – на стадії розкадровки я малював персонажів так, як умів – палка, палка, оргуречек, вот и вышел человечек J», - сміється молодий автор.

У співавторстві із Сергієм Єременко працював талановитий художник – Тигран Сохоян. Наш земляк впевнений, малюнками у співавтора вийшло передати все, що він, як автор, вкладав у цю історію.

Друк книжки виконало видавництво «Книголав». Купити її можна онлайн

«В цьому коміксі у легкій і веселій формі діти дізнаються, як створене телебачення, побачать відомих українських телеведучих, і розкриють не одну телевізійну таємницю.

Попри те, що ця робота була не проста – у планах є ще один комікс. Він буде не про телебачення. А головний супергерой не буде схожим на жодного відомого супергероя. Хочеться створити своє, українське, але без «шароварщини». Ну, і проза – на прохання друзів і глядачів – теж обов’язково буде»
, - розповів Сергій Єрьоменко.





фото зі сторінки Сергія Єременка

Комментарии (5)

normalnalyudyna

19:21, 01 июня 2018

молодчага, Сергійку!

_Alex_

08:27, 02 июня 2018

Похоже мальчик, который на столичном 1+1 был на побегушках зазведился и решил удивить провинциальных лопушков зеркальцами и колокольчиками.

Злойе

19:57, 01 июня 2018

Бабушка сломала себе мозг, когда по телевизору сказали что всему что говорят по телевизору верить нельзя...

вайбер

20:09, 01 июня 2018

Рекомендую ставить спутниковое. По кабелю смотреть нечего.

perentim

22:20, 01 июня 2018

А зачем он вообще нужен твой телик?

Ссылка скопирована в буфер обмена