Вища рада правосуддя відреагувала на втручання в професійну діяльність криворізької судді

Вища рада правосуддя відреагувала на втручання в професійну діяльність криворізької судді

Фото: vlada.dp.ua

Вища рада правосуддя відреагувала на повідомлення про втручання в професійну діяльність криворізької судді Ганни Строгової.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

14 листопада 2017 року до Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Криворізького районного суду Дніпропетровської області Ганни Строгової, у якому суддя інформує, що у неї на розгляді перебувала справа за скаргою на неправомірні дії державного виконавця.

9 листопада 2017 року в залі судового засідання представники Меркулова О.В., Меркулова О.А. та Беляєва О.В. порушували порядок в судовому засіданні, підвищували голос, на зауваження судді не реагували, телефонували та викликали працівників поліції, повідомляючи про вчинення суддею злочину, висловлювали образи на її адресу.

На думку судді, такими діями зазначені особи втрутились в її діяльність щодо здійснення правосуддя з метою перешкодити виконанню нею службових обов’язків у вказаній справі.

Суддя повідомила, що вказані та інші особи вчиняли аналогічні дії у більшості судів міста Кривого Рогу, а саме штучно створювали конфліктні ситуації в залах судового засідання, імітуючи привід для виклику поліції, складали зави про вчинення злочинів суддями.

За вказаним фактом втручання у здійснення правосуддя Ганна Строгова подала заяву до Криворізького відділу поліції ГУ НП у Дніпропетровській області.

30 квітня 2018 року до ВРП надійшов лист заступника прокурора Дніпропетровської області, яким повідомлено, що 14 листопада 2017 року за заявою судді Ганни Строгової до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відповідні відомості та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України за фактом втручання в діяльність судових органів.

3 травня 2018 року на адресу ВРП надійшов лист Криворізького відділу поліції ГУ НП у Дніпропетровській області, яким поінформовано, що слідчим відділом Криворізького ВП ГУ НП в Дніпропетровській області 14 листопада 2014 року розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування у вказаному провадженні, яке проводиться слідчим відділом Криворізького відділу поліції, триває.

Оскільки під час перевірки встановлено, що Криворізьким відділом поліції ГУ НП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за повідомленням судді, 15 травня 2018 року на підставі пункту 6 частини першої статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Вища рада правосуддя ухвалила рішення звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за повідомленням судді Криворізького районного суду Дніпропетровської області Ганни Строгової.


Комментарии (2)

Шаленый_лобстэр

12:28, 16 мая 2018

Ну нет слов если по обращении судьи тянут дела то это абзац или я что-то не дополнят щя перечитаю

Как тус

13:54, 16 мая 2018

Шаленый_лобстэр, это пипец.

Ссылка скопирована в буфер обмена