НАБУ назвало найкорумпованіші галузі в Україні

НАБУ назвало найкорумпованіші галузі в Україні

Фото: Первый Криворожский

Більше 90% з 120 мільйонів гривень завданих збитків державі у корупційних справах в соціальній сфері стосуються злочинів у галузі охорони здоров'я.

Про це повідомили на офіційному сайті Національного антикорупційного бюро України.

Наприклад, такі факти встановлені детективами при закупівлі для потреб Запорізької обласної клінічної лікарні автомобілів швидкої медичної допомоги коштом субвенції з державного бюджету. Як згодом встановило слідство, комплектація 26 закуплених автівок не відповідала вимогам стандартів України, а їх експлуатація за прямим призначенням була неможливою. Як наслідок – державі завдано збитків на загальну суму 13 мільйонів гривень. Розслідування у цій справі завершено: на початку березня 2018 року обвинувальний акт стосовно трьох осіб, ймовірно причетних до реалізації корупційної схеми (в т.ч. і головного лікаря лікарні) на думку слідства, скеровано до суду.




Інший «популярний» у соціальній сфері вид злочину — пропозиція або отримання неправомірної вигоди. Так, наприклад, детективами НАБУ двічі було викрито «на гарячому» очільників закладів вищої освіти.

Зокрема, ректор Бердянського університету менеджменту і бізнесу висловила пропозицію надати неправомірну вигоду заступнику міністра освіти і науки України за позитивне «вирішення питання» щодо одержання університетом спеціальностей за результатами акредитаційної експертизи.

Читайте також: Заступника міського голови взяли на хабарі


Комментарии (2)

Злойе

11:09, 15 мая 2018

Это типа реклама?

Ganss1986

11:22, 15 мая 2018

Ну, Вы сами знаете на какой канал нужно подписаться чтобы ничего не пропустить)))

Ссылка скопирована в буфер обмена