Пресс-релиз

12-й щорічний День здоров'я та безпеки

12-й щорічний День здоров'я та безпеки

Фото: ukraine.arcelormittal.com

Компанія АрселорМіттал вчора відзначила дванадцятий щорічний День здоров'я та безпеки. Цього року на усіх підприємствах компанії по всьому світу він проходить під девізом «Ми обираємо найбільш безпечний шлях».

День розпочався з пожежно-тактичного тренування – умовного зіткнення двух 130-тонних БілАЗів, загоряння на одному з них, гасіння пожежі та порятунку водія. За рік на підприємстві проводять близько 80 різних аварійно-рятівних тренувань, і завжди в умовах, максимально наближених до реальних.

Крім того, у тренінг-центрі з безпечного виконання робіт відкрилася «Майстерня невідповідностей». У числі експонатів – лопати з тріснутим держаком, розбите скло захисного екрану верстата, нафтопродукти у пластиковій тарі, каністра поряд з кисневим балоном, лещата без рукоятки, несправні плоскогубці тощо. Всі ці небезпечні експонати своєчасно виявлені і стали наочним приладдям для виявлення ризиків на виробництві.

Традиційно працівники підприємства зібралися і біля меморіалу пам'яті працівників, загиблих на виробництві, щоб покласти квіти та вшанувати хвилиною мовчання пам'ять усіх травмованих на виробництві. Ця хвилина краще за будь-які слова нагадує усім про те, що немає нічого дорожчого за людське життя.

Також був проведений інтерактивний конкурс на знання правил безпеки біля оновленої стели «10 Золотих правил з охорони праці». А завершився День здоров'я та безпеки видовищним святом для працівників підприємства та їхніх дітей, які стали учасниками конкурсу дитячого малюнка «Захист для МАМИ і ПАПИ». Діти побачили «Парад професій», а пізніше змогли самостійно приміряти на себе роль рятувальників разом з пожежниками.





Увесь цей тиждень на підприємстві проходили практикуми для вирішення конкретних завдань із забезпечення безпечної роботи найбільшого гірничо-металургійного підприємства в країні. Ці та інші заходи були приурочені до Всесвітнього дня з охорони праці, який відзначають 28 квітня.

Парамжит Калон, Генеральний директор ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»:

- Підвищену увагу та обізнаність ми повинні проявляти не лише протягом цього тижня. У році – 52 тижні, і на кожному з них ми повинні серйозно відноситися до своєї безпеки та безпеки колег, які працюють поруч. Минулого року ми інвестували 317 млн грн в охорону праці. Цього року збільшуємо бюджет охорони праці до 391 млн грн. Але лише грошима проблему не вирішити, треба грамотна поведінка та постійне увага працівників до усіх правил і вимог з охорони праці. Це дозволить нам якнайменше допускати травм і нещасних випадків на підприємстві.



Ссылка скопирована в буфер обмена