Стерилізація тварин під Кривим Рогом - розкіш чи необхідність

Стерилізація тварин під Кривим Рогом - розкіш чи необхідність

Фото: Первый Криворожский

Покусані діти, вкрадена домашня птиця, постійний собачий ґвалт попід вікнами. Кілька років у невеличкому селі Криворізького району місцеві потерпали від поголів’я собак, що стихійно розмножувались. Виявилось, питання можна вирішити доволі оперативно. Відлов і стерилізація безпритульних тварин - розкіш чи нагальна потреба – розбиралась знімальна група інформпорталу.

Протягом тижня недалеко від Кривого Рогу працювала мобільна ветеринарна операційна для безпритульних тварин. Дозволити собі таку необхідну «розкіш» зуміли мешканці невеликого села Вільне. Там проживають не більше двох тисяч людей.

Читайте також: Куди телефонувати криворіжцям, якщо у дворі бігають бродячі собаки

Михайло Сівардин - головний ветлікар Криворізького району - каже, що стерилізація це один із самих прогресивних методів регулювання чисельності тварин, який відповідає європейським і українським нормам законодавства.

Ветлікарі ГО "Зооконтроль" за кілька днів мають простерилізувати та привити від сказу кілька десятків тварин. Місцеві кажуть, тільки після децентралізації, сільрада змогла собі дозволити виділити кошти для замовлення послуги зі стерилізації тварин, які так дошкуляли селянам. Із 6 мільйонів бюджету міста на стерилізацію 50 тварин сільські депутати виділили 150 тисяч бюджетних гривень.

Деталі у відео.


Фото: Николай Чирва

Видео: Софія Скиба

Комментарии (6)

Владислав .

11:33, 07 апреля 2018

Так собака нападает на доашних животных изза невозможности найти себе пищу в других местах, ну може я конешно и не витеринар, но чем может помочь стерилизацыя я не пойму.

Как тус

13:31, 07 апреля 2018

Владислав ., они надеются на постепенное вымерание диких собак,наивные.

афрокавказец

12:04, 07 апреля 2018

"...РОЗКІШ ЧИ НЕОБІДНІСТЬ" - це фашизм. Щось подібне Й.Менгеле робив.

Шаленый_лобстэр

14:53, 07 апреля 2018

Вот волков охотники отстреливают почему с собаками так не делают? В Америке проще есть ошейник собака бегает нет ошейника отлавливают... Ветеринара жалко интересно что он отвечает на вопрос чем занимаешься?

дядя федор

19:46, 07 апреля 2018

охотникам можно отстреливать только тех собак, которые бегают в охотничьих угодиях, если они не имеют признаков породистых. а в черте города нельзы.

Шаленый_лобстэр

20:17, 07 апреля 2018

Прикольно не знал

Ссылка скопирована в буфер обмена