Жорсткий контроль харчової продукції наближається у Кривий Ріг

Жорсткий контроль харчової продукції наближається у Кривий Ріг

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні, 4 квітня, набув чинності Закон України «Про державний контроль та дотримання законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби.

Кожного оператора ринку (виробник, перевізник, магазин) оцінюватимуть індивідуально. Залежно від того, скільки підприємець набере балів за ступенем ризику, встановлюватиметься частота перевірок.

Якщо підприємець продає у кіоску запаковані чай чи каву, то ступінь ризику буде мінімальним та перевірятимуть його не часто.

До підприємця, який займається виробництвом та продажем напівфабрикатів, сиру та м’яса, і вимог буде більше, і контроль буде суворіший.

Перевірки оператора ринку протягом року будуть проходити без попередження.

Перевірку здійснюватимуть у вигляді інспектування, аудиту та із застосування актів перевірок.

У Законі прописано досить жорстку систему відповідальності за порушення. Штрафні санкції від 3 до 50 мінімальних заробітних плат, залежно від серйозності порушення.



Також Закон дає можливість тимчасово призупинити виробництво та/або обігу харчових продуктів, якщо виробництво та/або обіг продукції становлять загрозу.

Читайте також: Які продукти у Кривому Розі подорожчають на Великдень


Комментарии (4)

Несогласный

23:09, 04 апреля 2018

Нагрузка на предпринимателей увеличится в виде поборов, ни к чему хорошему это не приведёт. Петя и тут решил народ задавить.

Дмитрий

10:42, 06 апреля 2018

Кроме качества нужен контроль цен. Схерали перед пасхой цены взлетают?

Lookerz

05:57, 07 апреля 2018

вообще цены на продукты должны быть под контролем государства и не только перед пасхой.

Lookerz

05:56, 07 апреля 2018

Вроде как идея не плохая, ведь даже на этикетках в составе правды не пишут, но я сомневаюсь что у нас с ней что-то выйдет. как прозвучала фраза в фильме враг государства а кто будет проверять проверяющих?

Ссылка скопирована в буфер обмена