Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби.
Кожного оператора ринку (виробник, перевізник, магазин) оцінюватимуть індивідуально. Залежно від того, скільки підприємець набере балів за ступенем ризику, встановлюватиметься частота перевірок.
Якщо підприємець продає у кіоску запаковані чай чи каву, то ступінь ризику буде мінімальним та перевірятимуть його не часто.
До підприємця, який займається виробництвом та продажем напівфабрикатів, сиру та м’яса, і вимог буде більше, і контроль буде суворіший.
Перевірки оператора ринку протягом року будуть проходити без попередження.
Перевірку здійснюватимуть у вигляді інспектування, аудиту та із застосування актів перевірок.
У Законі прописано досить жорстку систему відповідальності за порушення. Штрафні санкції від 3 до 50 мінімальних заробітних плат, залежно від серйозності порушення.

Також Закон дає можливість тимчасово призупинити виробництво та/або обігу харчових продуктів, якщо виробництво та/або обіг продукції становлять загрозу.
Читайте також: Які продукти у Кривому Розі подорожчають на Великдень
Комментарии
Вроде как идея не плохая, ведь даже на этикетках в составе правды не пишут, но я сомневаюсь что у нас с ней что-то выйдет. как прозвучала фраза в фильме враг государства а кто будет проверять проверяющих?
Кроме качества нужен контроль цен. Схерали перед пасхой цены взлетают?
вообще цены на продукты должны быть под контролем государства и не только перед пасхой.
Нагрузка на предпринимателей увеличится в виде поборов, ни к чему хорошему это не приведёт. Петя и тут решил народ задавить.