Мобінг на роботі: про внесення змін до деяких законів України

Мобінг на роботі: про внесення змін до деяких законів України

Фото: Первый Криворожский

З метою забезпечення гідних умов праці та гарантії захисту прав працівників від психологічного насилля на роботі пропонується внести ряд змін до Кодексу законів про працю України.

Народні обранці запропонували зміни у законодавстві. Використати нове поняття «мобінг», щоб врегулювати права для працівників, які відчули психологічний тиск, а також встановити кримінальну відповідальність за застосування елементів мобінгу.

Чтитайте также: Україна співпрацюватиме з НАТО

Прийняття проекту, на думку законодавців, «приверне увагу до психологічного тиску на робочому місці з боку роботодавця та конкуруючих між собою співробітників, сприятиме покращенню організаційної структури підприємств, дозволить забезпечення гідних умов праці, здоровій атмосфері в робочому колективі, сприятиме підвищенню продуктивності праці».

Мобінг, як один з проявів дискримінації, є більш прийнятним для застосування у трудовому законодавстві до вимог правового регулювання трудових відносин.

Але слід зазначити, що проект мобінгу вимагає техніко-юридичного доопрацювання з урахуванням висловлених першим заступником керівника Головного науково-експертного управління паном Гудзинським зауважень та пропозицій.


Комментарии (2)

Пауков

07:58, 30 марта 2018

Хм. Цікава ініціатива. Головне, щоб її по-людськи втілили.

kok

18:01, 30 марта 2018

Я постоянно чувствую на себе психологический тиск.... особенно два раза в месяц. Особенно при подходе к банкомату. Это явный геноцид украинцев.

Ссылка скопирована в буфер обмена