Нас мало, но мы в халатах. Акция протеста в Кривом Роге

Нас мало, но мы в халатах. Акция протеста в Кривом Роге

Фото: Первый Криворожский

Сегодня, 28 марта, под здание горисполкома криворожане устроили акцию протеста.

Жители Кривого Рога выступают против массового сокращения медработников.

Несколько десятков горожан пришли на акцию с плакатами: «нет первички без вторички», «38 тысяч населения Металлургического района останутся без обслуживания узкими специалистами», «нас мало, но мы в халатах».

Напомним, что сегодня депутаты горсовета должны будут рассмотреть петицию о медучреждении на Макулане.

Какое решение примут депутаты - читайте на нашем сайте сегодня.

Мнение о ситуации с медучреждениями в Кривом Роге пишите в Чат Кривого Рога.

Отметим, что сейчас в сессионный зал люди в форме «Муниципальная гвардия», не пропускают горожан, которых, якобы, нет в списках.










Комментарии (15)

Patriot kr

09:21, 28 марта 2018

Виходить, є по що що писати, актуальною є не лише тема підпису під пам'ятником Богданові!
Коли розкрита тема Арселору?

Patriot kr

09:22, 28 марта 2018

Коли буде розкрито тему стосовно Арселору?

slim

09:42, 28 марта 2018

а еще есть кого сокращать? медики, что в Польшу не едут?

Пауков

09:55, 28 марта 2018

Ну, самі ж допомогали обирати вілкулів. Може в слідуючий раз розумніше будуть.

987

10:07, 28 марта 2018

да не Вилкул закрывает а Порошенко не финансирует и его министр РЕФОРМУ делает !!!!

Пауков

10:25, 28 марта 2018

987 Якраз саме міська влада (вілкули) скоротили видатки на ці лікарні, і саме рішенням Криворізького виконкому скорочують персонал. https://1kr.ua/news-39527.html
Чий наказ? Міністерства охорони здоров'я? Чиї підписи? Супрун і Порошенко, чи Мурашко і Беліков? МСурашко і Беліков працюють в міністерстві чи АП?

три кота

11:57, 28 марта 2018

так данные медучереждения же области подчиняются? А к-во койкомест и нагрузку на штатную единицу разве тоже на уровне города определяют? Не сверху?... а то.что "местные" только о своем стуле и кошельке думают - давно не новость... Каждый же сам за себя или нет? Если да, то все закономерно и "правильно" (они себе "хлебное место" получили - теперь основная задача побольше успеть "урвать", пока следующие ,желающие, не пришли) !!!

Пауков

12:38, 28 марта 2018

три кота Відкриваємо статут лікарні, розділ 6. Управління закладом
6. Управління Закладом

6.1. Повноваження Органу управління майном визначаються чинним законодавством України, цим Статутом та рішеннями, прийнятими Органом управління майном.
6.2. У Закладі створюється наглядова рада, до складу якої входять представник територіальної громади за місцем розташування Закладу, представник органу місцевого самоврядування та представник Закладу. Головою наглядової ради є представник органу місцевого самоврядування, який включається до складу наглядової ради за поданням виконавчого комітету міської ради або голови районної ради.
6.2.1. До компетенції наглядової ради належать:
6.2.1.1. Контроль за діяльністю лікувального Закладу з питань: ефективного використання та зберігання майна, передачі майна в оренду та його відчуження, перепрофілювання, реорганізації та ліквідації.
6.2.1.2. Погодження: призначення та звільнення керівника Закладу, штатного розпису Закладу та його структури, посадової інструкції керівника Закладу, індикаторів ефективності й якості роботи в кількісному вимірі, бюджетного кошторису на поточний рік, використання коштів за результатами півріччя.
6.2.1.3. Наглядова рада: ініціює перед виконавчим комітетом міської ради або головою районної державної адміністрації та головою районної ради, а також департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації усунення керівника від виконання посадових обов’язків; сприяє поліпшенню матеріально-технічної бази лікувального Закладу та впровадженню нових ефективних медичних технологій; заслуховує аналіз звернень і скарг громадян до Закладу та аналіз анонімного анкетування не рідше одного разу на квартал; погоджує договір між лікувальним Закладом та головним розпорядником коштів про медичне обслуговування населення.
6.3. Управління Закладом здійснює його керівник.
Керівник Закладу призначається на посаду за поданням виконавчого комітету міської ради, а також департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.
Керівник Закладу підлягає звільненню за обґрунтованим поданням виконавчого комітету міської ради, а також департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.
6.4. Призначення керівника здійснюється Органом управління майном шляхом укладення з ним контракту. Заклад визначає структуру управління і встановлює штати за погодженням з головним розпорядником коштів.
6.5. Керівник Закладу самостійно вирішує питання діяльності Закладу за винятком тих, що віднесені Статутом та чинним законодавством до компетенції Органу управління майном.
Розділ 7 7. Фінансово-господарська та соціальна діяльність Закладу

7.1. Основним джерелом формування фінансових ресурсів Закладу є обласні бюджетні кошти та кошти медичної субвенції і місцевих бюджетів.
7.2. Додатковими джерелами фінансування Закладу можуть бути інші кошти та джерела, не заборонені чинним законодавством.
Спільне фінансування ( Це щоб місту легше було утримувати) і управління закладом міськвиконкомом. Область не скорочувала, навпаки збільшила видатки на медицину. Місто скоротило, тому прийняло рішення "оптимізувати" данний заклад.

Пауков

07:00, 29 марта 2018

долгинцевский Розділ 6. Управління закладом. Так що своє "уточняю" із відсотками, засунь у свою дупу.

Пауков

08:53, 29 марта 2018

долгинцевский Статут до того, що всім управляє місто. Фінансування спільне. Фінанси область не урізало (навпаки виділила більше коштів), фінансування урізало місто (при рості бюджету), тому спроби спихнути провину на інших - на*** містян. Постанови КМУ лише устанавлюють правила і механізми, в постанові нічого не сказано про "скоротити, урізати, зменшити". Там просто сказано, що кошториси бюджетних установ повинні відповідати обсягам фінансування, тобто лікарня повинна скласти свій кошторис на суми не більші ніж їй виділяють. Ти ж не розраховуєш свій річний бюджет на витрати в 1 млн грн при доході в 200-300 тис? Тиж будеш рахувати і підганяти витрати в суму 200-300 тис. Так і ця постанова каже. А от урізали фінансування наші місцеві, і "оптимізували" лікарню, наші місцеві. І ні область, ні МОЗ тут ніяким чином.

иван

13:01, 28 марта 2018

id56dа82f5d8732, да нет!это называется домайданились. Дальше ещё хуже будет покращення!

Пауков

13:17, 28 марта 2018

иван Мурашко і Беліков на Майдані були?

Малефисента

10:00, 28 марта 2018

Очереди в больницах огромные. Чтоб попасть к травматологу, 2 дня ходила талонов не хватало. Пока в наглую не пошла к врачу. В поликлиниках принимают по предварительной записи. За 2-3 дня нужно записываться. А если позакрывают больницы и поликлиники, к врачам нужно будет за месяц записываться. Но кого это волнует? Все равно лекарство дорогое, обследование дорогое. Болеющие вымрут, останется здоровая нация.

три кота

11:50, 28 марта 2018

зато в частных "красная дорожка" раскатана. А если придерживаться мнения одного "общественного человека" города, - это уже проблемы лично каждого, если не хватает ума заработать себе достаточное к-во средств!... вот так вот.......

987

10:05, 28 марта 2018

А вот Шаповал Е.В. главный врач которую сняли и поставили Алексеева ....... она бы недопустила закрытие отделений и сокращение 210 сотрудников ......да костьми ляглаб а защитила!!!!!!!!!

Ссылка скопирована в буфер обмена