Пресс-релиз

Скаути у Кривому Розі: для місцевих пластунів провели триденний вишкіл волонтери з усієї країни

Скаути у Кривому Розі: для місцевих пластунів провели триденний вишкіл волонтери з усієї країни

Фото: Прес-служба К.Усова

З 16 по 18 березня у школі №103 пройшов всеукраїнський тренінг для криворізьких пластунів. Волонтери з різних куточків країни навчали місцевих скаутів-педагогів найбільш дієвим методам взаємодії з дітлахами та розповіли, як створити власний гурток «з нуля». Провести навчання вдалося, завдяки нардепові Костянтину Усову.
У Кривому Розі «Пласт» поки що тільки набирає оберти. Та з кожним днем бажаючих стати скаутами стає все більше. У черговому вишколі взяли участь близько 20 пластунів, які пройшли перший етап відбору до команди.

Оскільки однією з пріоритетних цілей «Пласту» - є патріотичне виховання молоді, то найбільша частка уваги на вишколі приділялась саме роботі з підростаючим поколінням. Ділитись власним досвідом та перемогами з криворізькими пластунами приїхали досвідченні члени організації з Києва, Дніпра, Житомира та Львова.





Наталя Колесник вступила до «Пласту» майже 10 років тому. За цей час зі звичайного інструктора-виховника піднялась до керівної ланки громадської організації.

Каже, найголовніше – це встановити контакт з малечею та зацікавити їх до занять: «Ми розказуємо про історію нашої організації, їй більше ніж 100 років. Працюємо через різні інтерактивні методи роботи, в малих групах, опрацьовуємо вирішення конфліктів, сучасні методи, наприклад інтернет технології. А також численні мандрівки та навіть двотижневий табір на «дикій» природі».




У Кривому Розі створенню скаутської спільноти допомагає криворізький нардеп Костянтин Усов. Пластуни кажуть, парламентар для них став справжнім приятелем.
«Ми використовуємо дуже багато інтерактивних засобів, мультимедійних – це теж потребує якихось ресурсів і звісно, ми не можемо обійтися без підтримки наших приятелів, приятелів Пласту. Зараз, вже не вперше у наших навчальних процесах нам допомагає Костянтин Усов. Ми дуже вдячні йому», - відмітила голова криворізького осередку пластунів Тетяна Асадова.

Кількість пластунів в Україні стрімко наближається до відмітки у 10 000. Скаутській організації вже 105 років, вона одна з найстаріших та найбільших за кількістю волонтерів. Якщо подорожі, любов до України, бажання пізнання чогось нового та активний стиль життя цікавлять Вас, то двері «Пласту» вам завжди відкриті.




Комментарии (1)

Засимович

19:17, 20 марта 2018

Більшість спортивних клубів - це постачальники тітушні. Ті тренери, які не погоджуються готувати тітушок, обмежуються владою у фінансуванні, ім створюються всілякі перешкоди у роботі. Тому велике значення має робота патріотичних організацій - таких, як скаути, козацькі організації, молодіжні відділки націоналістичних партій - у фізичному вихованні молодих захисників українського народу.

Ссылка скопирована в буфер обмена