Пресс-релиз

Українські заробітчани за кордоном часто не мають ніяких прав, - експерти

Українські заробітчани за кордоном часто не мають ніяких прав, - експерти

Фото: Первый Криворожский

Велика частина громадян України працює нелегально.
Українці, які виїхали працювати за кордон, часто стають жертвами аферистів як серед посередників, так і серед самих роботодавців.

Про це повідомила HR-експерт компанії Rabota.ua Тетяна Пашкіна.

За її словами, українці часто скаржаться на складні ситуації, в які вони потрапляють.

«Бувають ситуації, нам скаржаться на посередників, які невчасно сплачують, або взагалі не дають робочі місця. Є ситуації, коли агентства збирають гроші з людей, не пропонуючи нічого конкретно. Люди готові заплатити великі гроші, коли бачать заробітну плату 1000-2000 євро, а потім виявляється, що вони не отримують нічого», – стверджує Пашкіна.

Як зазначають експерти, часто українці за кордоном не мають ні прав, ні соціального захисту. Велика частина громадян України працює нелегально.

«Як ви зможете довести, що ви саме там працюєте. Роботодавець ваш буде на вас дивитися ясними очима, який вас бачив два місяці поспіль, і говорити хто ця людина? Ви її бачили? Я не знаю, що ви хочете від мене, жінка», – розповіла HR.

Також, за словами президента Європейської Бізнес Асоціації Томаша Фіали, відтік робочої сили за кордон б'є по інвестиційній привабливості України.

«Уряд Польщі істотно полегшив отримання дозволів на роботу. І він, як би, відбирає робочу силу, ми це відчуваємо в своїх інвестиціях, на своїх компаніях. Падає не тільки робоча сила… це також і споживачі. Коли знижується кількість споживачів у країні, то це теж знижує бажання інвесторів у цю країну інвестувати», – заявив глава Європейської Бізнес Асоціації.


Комментарии (12)

zefir

12:23, 16 марта 2018

Зато без виз теперь на заробиткы можно ездить .

Demon4ik

12:50, 16 марта 2018

У нас тоже прав никаких нет. Только здесь в добавок еще и зарплата мизерная. Вон рабочие арселора 14го стояли на митинге... и? На них просто насрали с высокой колокольни и все на этом закончилось.

ivan68

13:22, 16 марта 2018

А зарплата 8000 гривен за тяжёлый рукопашный труд на заводах Ахметова и попа Новинского это не кидалово?

ivan68

15:33, 16 марта 2018

Шалом, 8000 грязными это вообще рэкет.

_Alex_

13:39, 16 марта 2018

Первопричина этой статьи и ей подобных, которые к слову участились последнее время, - "а словами президента Європейської Бізнес Асоціації Томаша Фіали, відтік робочої сили за кордон б'є по інвестиційній привабливості України."
Т.е. им денег не дают больше, потому что понимают, отдавать будет некому, все уедут. Вот и все.

yura36,6

13:44, 16 марта 2018

От не благодарный народ . Вам зачем хозяева безвиз сделали ? Чтобы вы на проезд на работу и с работы не тратились , а вам ещё и права подавай .

Ковпак

14:30, 16 марта 2018

Дорога дальняя, судьба ...) гастербайткры уся Украйна еднайся! П. А. ПОРОШЕНКО. Что по этому поводу думает глв.бух? Начальник траспортного цеха тов. Владик скажкт) а что скажет тов. Саахов?

Ковпак

14:31, 16 марта 2018

Т.е. Менделеев.

cokolov

14:49, 16 марта 2018

Можно подумать мы живя в Украине имеем эти права, нас имеют это точно

Моисей Соломонович Коэн

16:22, 16 марта 2018

Не надо ля-ля. На Украине уже не хватает работников, вот и зашевелились. Украинские работодатели сильно соблюдают права работников? Минамалку на карту, остальное в конверте. И все. На страховок, ни путевок. Пускай научаться ценить своих сотрудников, которые им деньги зарабатывают.

Эр

19:40, 16 марта 2018

Во всем виноват Уряд Польши. Отбирает у Украины рабочую силу. Еще и начали страшилки про избитых поляками украинцев вкидывать. Поздно зачесались.

Юрий

20:36, 16 марта 2018

А зато в украине не рабы та правильно и делают что уезжают и желательно на пмж а по поводу пенсий с их реформами по достижении возраста пенсию и милостыней назвать будет трудно . Молодцы кто решился в с этими правителями и по их законам еще лет 150 толку не будет так что думайте о своих детях и внуках и смотрите на этот бардак со стороны а патриоты только с дивана умные а так стадо. УДАЧИ!!!!

Ссылка скопирована в буфер обмена