Екологія Дніпропетровщини під загрозою, - депутати облради планують звернутись до Кабміну

Екологія Дніпропетровщини під загрозою, - депутати облради планують звернутись до Кабміну

Фото: Первый Криворожский

Депутати обласної ради знову мають зауваження до роботи промислових гігантів Дніпропетровщини.

На черговому засіданні комісії з екології говорили про забруднення навколишнього середовища та порушення норм природоохоронного законодавства підприємствами ВП „Придніпровська ТЕС”, ПАТ „ДТЕК Дніпроенерго” та ВП „Криворізька ТЕС” ПАТ „ДТЕК Дніпроенерго, повідомляє Дніпропетровська облрада у Фейсбук.

Питання захисту екології на Дніпропетровщині завжди стоїть на черзі денній, адже область є промисловою столицею України. Втім, така першість дається регіону дорогою ціною. Велика кількість підприємств у більшості досі працює на застарілому обладнанні, без необхідних сучасних технологій очистки та фільтрів.

«Депутати нашої комісії активно співпрацюють з громадськістю, і таким чином, усі разом, ми намагаємося достукатися до підприємств-забруднювачів. Починаючи з минулого року ми звертаємося і до органів центральної влади
», - зазначив голова комісії з екології та енергозбереження Анатолий Ивахно.

Цього разу на засіданні комісії депутати вирішили звернутися до Кабінету Міністрів України, Міністерства екології та природних ресурсів України та інших установ, аби звернути увагу на проблемні питання промислових підприємств області.

Також планують звернення до Державної екологічної інспекції України щодо забезпечення термінового проведення комплексної перевірки на Придніпровській та
Криворізькій ТЕС. Головною метою є визначення причин забруднюючих факторів та розробка механізму їх усунення.

Обласна рада має чітку стратегію захисту екології. У 2017 році депутати проголосували за відповідний проект рішення. Систематизований, ефективний та дієвий документ. Над ним працювали депутати, спеціалісти облради, науковці та громадськість. Спільними зусиллями вдалося визначити головні завдання і напрямки, які мають на меті оновити промисловий сектор регіону, запровадити чисті, зелені рішення у виробництві.

Стратегія також орієнтована на енергозбереження, енергоефективність та розвиток відновлювальних джерел енергії у всіх сферах життя Дніпропетровської області.
Також на засіданні комісії було розглянуто не менш важливе питання стосовно заборони полювання на територіях природо-заповідного фонду. Разом з депутатами комісії з використання природних ресурсів вирішили проаналізувати та винести на розгляд чергової сесії згадане питання.

Комментарии (2)

дядя федор

11:19, 25 февраля 2018

всю жизнь она была под угрозой.

Пи......ж

11:20, 25 февраля 2018

Выборы близко шас будут проявлять обезпокоенность:-):-):-)

Ссылка скопирована в буфер обмена