На Дніпропетровщині відкрився перший в Україні Центр литовського права

На Дніпропетровщині відкрився перший в Україні Центр литовського права

Фото: ДніпроОДА

У Дніпропетровскій області відкрився перший в Україні Центр литовського права. Він працюватиме на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Українські та литовські студенти проводитимуть спільні освітні проекти та конференції, обмінюватимуться досвідом.

«Литва – стратегічний партнер Дніпропетровщини. З початку бойових дій на Донбасі з Литви надійшла перша гуманітарна допомога, вона прийняла перших поранених воїнів. За останні три роки у цій країні поправили здоров’я майже 150 хлопців області
, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Відкриття Центру литовського права – це ще один етап нашої співпраці. Литва вже давно адаптувала норми свого права до європейських. І для нас її досвід є важливим».

Тепер студенти та курсанти університету мають можливість удосконалювати знання з міжнародного законодавства, навчатися й стажуватися у провідних вишах Литви. Крім того, Центр литовського права дозволить викладачам поглибити зв’язки з європейськими колегами-юристами.

Обидві сторони підписали меморандум про співпрацю. Вони будуть розширювати зв’язки між країнами та ділитися передовим досвідом у галузі права.

У Центрі литовського права розроблятимуть стандарти та рекомендації для нової системи українського права, спираючись на базу литовської юрисдикції.

Комментарии (1)

Sokker

14:46, 24 февраля 2018

А Украине абы под кого подстелиться, лишь бы подальше от России. В этом вся суть "независимости", лучше быть холопом США, Польши, Литвы и так далее, со всеми остановками, чем равноправными с Россией.

Ссылка скопирована в буфер обмена