Рятувальників Кривого Рогу скоро перевдягнуть у нову форму

Рятувальників Кривого Рогу скоро перевдягнуть у нову форму

Фото: ДСНС України

Рятувальники Кривого Рогу незабаром матимуть нову форму.

Уряд затвердив нову форму для українських рятувальників. Кабінет Міністрів України затвердив описи та зразки форменого одягу, а також відповідні знаки розрізнення осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту та норми забезпечення форменим одягом.

Проект відповідного акта було розроблено Держслужбою з надзвичайних ситуацій на виконання частини другої статті 111 Кодексу цивільного захисту України.
До цього часу особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту забезпечувались форменим одягом відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2005 року № 795 “Про затвердження опису та зразків форменого одягу і відповідних знаків розрізнення особового складу органів і підрозділів цивільного захисту і норм забезпечення форменим одягом”, яка втратила актуальність у зв'язку з набранням чинності Кодексом цивільного захисту України, та визнання таким, що втратив чинність, Закону України “Про правові засади цивільного захисту”.


Саме тому було прийнято рішення затвердити нові зразки форменого одягу з метою приведення у відповідність з вимогами Кодексу, покращення якості забезпечення осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту в системі ДСНС.


Так, у розпорядженні українських рятувальників і рятувальниць будуть утеплені куртки темно-синього кольору з плащової тканини, кітелі, светри, напівхлопкові штани, сорочки блакитного і білого кольору та плащі-накидки.

Крім того, на формі будуть нашивки із написом ДСНС та Ukrainian rescuer, а також нашивка у вигляді прапора України. Буде змінено і колір та форму погон.
Загалом, прийнята Урядом Постанова дозволить підвищити авторитет Служби порятунку у суспільстві, сприятиме забезпеченню та підтримці єдиноначальності, підпорядкованості та службової дисципліни особами рядового і начальницького складу служби цивільного захисту в системі ДСНС.

Комментарии (6)

Tyga

15:32, 18 февраля 2018

Норм, форма как форма

masyanya

15:35, 18 февраля 2018

"Встречают по одёжке..."выполнят,а как насчёт "Провожают.."

Did Панас

18:31, 18 февраля 2018

Выдадут... как же... В Киеве, может, будет новая форма, а пока до нас дойдёт очередь, то уже утвердят "сверхновую" форму.

Авганец

18:36, 18 февраля 2018

Молодцы новую форму теперь еще удобнее и практичнее будет и намного качественнее

Леопольд Барсикович

23:24, 18 февраля 2018

Ребят, то что в Киеве принимают приказы и реальное положение дел абсолютно разные вещи. Мы носим форму(робу) с надписью "МНС Україна", хотя служба была реорганизована еще в 2012 году. В организации полный бардак, коррупция, разруха, отсутствие компетентных кадров, как и в других гос. организациях и в стране в целом. Так, что особо на нас не рассчитывайте и не верьте, что вам рассказывают в новостях и по зомбоящику. Остается полагаться только на свои силы или уезжать за границу в поисках лучшей жизни...

дядя федор

16:27, 19 февраля 2018

а экзоскелеты шо, не дадут?

Ссылка скопирована в буфер обмена