У Києві стартує громадське обговорення проектів на конкурс Меморіал Героїв Небесної Сотні

У Києві стартує громадське обговорення проектів на конкурс Меморіал Героїв Небесної Сотні

Фото: competition-maidan-ukraine.org

З 15 по 25 лютого 2018 року на сайті Міністерства культури України відбудеться громадське обговорення конкурсних проектів в номінації «Меморіал Героїв Небесної Сотні».

Це конкурс на меморіально-музейний комплекс, присвячений Революції Гідності.

Пропозиції та зауваження можна направляти на e-mail: [email protected]

Міжнародний відкритий архітектурний конкурс проектів на кращу проектну пропозицію об’єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності» у Києві було оголошено 23 жовтня 2017 року.

В конкурсі визначено дві номінації: «Меморіал Героїв Небесної Сотні» та «Музей Революції Гідності».

Територія проектування охоплює Алею Героїв Небесної Сотні від Майдану Незалежності до вулиці Ольгинської, земельну ділянку по Алеї Героїв Небесної Сотні, 3 та частину земельної ділянки по Алеї Героїв Небесної Сотні, 4 ( місце, де розташована Каплиця Української Греко-Католицької Церкви Непорочного Серця Марії та Українських Новомучеників).

Результати конкурсу «Меморіал Героїв Небесної Сотні» визначать 20 лютого 2018 року.




На конкурс подано 9 проектів з різних країн світу. Є учасники з України. Проекти подаються анонімно згідно із міжнародними правилами проведення архітектурних конкурсів.

З 15 лютого 2018 року на Майдані Незалежності відкрито виставку конкурсних проектів.

З 22 лютого по 22 березня виставка оригіналів конкурсних проектів буде відкрито в Будинку Архітектора у Києві по вулиці Б. Грінченка, 7, 3 поверх.

Після підведення підсумків конкурсу в номінації « Меморіал Героїв Небесної Сотні» та громадського обговорення конкурсних пропозицій результати конкурсу будуть затверджені, укладено договір із переможцем конкурсу та розпочато роботи із розробки проектно-кошторисної документації.

Втілення результатів планується на лютий 2019 року.

Результати конкурсу « Музей Революції Гідності » будуть визначені в липні 2018 року. Конкурсні проекти Стадії І конкурсу подавалися до 25 січня 2018 року.

На конкурс в номінації «Музей Революції Гідності» подано 12 конкурсних проектів. 20 лютого 2018 року будуть визначені 6-7 фіналістів. Вони продовжать змагання в Стадії ІІ за уточненим конкурсним завданням з урахуванням переможця номінації «Меморіал Героїв Небесної Сотні».

Детальна інформація про архітектурний конкурс – на офіційному сайті конкурсу.

Ссылка скопирована в буфер обмена