В Україні створять єдиний реєстр лікарських засобів

В Україні створять єдиний реєстр лікарських засобів

Фото: Первый Криворожский

В Україні Кабмін створює єдину онлайн-базу лікарських засобів.

Уряд разом з Державним експертним центром Міністерства охорони здоров'я України працює над розробкою прозорого єдиного номенклатурного реєстру всіх лікарських засобів. Про це повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.

«Зараз працюємо з Державним експертним центром Міністерства охорони здоров'я України, щоб зробити прозорий реєстр з номенклатури всіх лікарських засобів», - сказав Олександр Саєнко.

За його словами, це буде єдина інтегрована он-лайн база, яка дозволить простежити: за якими цінами будуть закуповуватися лікарські засоби всіма регіональними бюджетами, а також буде видно залишки медикаментів у лікарнях.

Він наголосив на ефективності державних закупівель через систему «Прозоро».

Міністр повідомив, що зараз в містах успішно працює програма «Доступні ліки», яку за дорученням Прем’єр-міністра планується поширити на сільську місцевість. На дану програму у Держбюджеті-2018 передбачено 1 млрд грн. На розвиток кардіологічних центрів виділено 150 млн грн.

Комментарии (1)

Надія

15:21, 03 февраля 2018

Какие на фиг доступні ліки, если до этого нужно поставить диагноз. Сначала нужно ПЛАТНО сдать все анализы, пройти ПЛАТНО обследования, а потом вам дадут рецепт на БЕСПЛАТНЫЕ лекарства

Ссылка скопирована в буфер обмена