На Дніпропетровщині скоротилися обсяги розподілу газу

На Дніпропетровщині скоротилися обсяги розподілу газу

Фото: Первый Криворожский

Розподіл газу на Дніпропетровщині скоротився через значне зменшення його споживання в промисловості, за рахунок якої субсидуються низькі тарифи на доставку газу для населення. Через таке скорочення компанія недоотримала 29 млн. грн. тарифної виручки, з якої фінансуються роботи з обслуговування газотранспортної системи області.

Падіння обсягів розподілу газу «Дніпропетровськгазом» сталося через скорочення споживання пального в промисловості та підприємствами теплокомуненерго. Так, минулого року промисловість зменшила споживання газу на 32 млн куб. м газу, порівняно з 2016 роком.

Газове господарство поскаржилося, що зниження обсягів розподілу газу в регіоні негативно впливає на фінансовий стан розподільчої компанії. У 2017 році ПАТ «Дніпропетровськгаз» недоотримало 29 млн грн тарифної виручки. Цей дефіцит не дозволяє повною мірою фінансувати роботи з обслуговування та модернізації газових мереж регіону. Розподіл газу на Дніпропетровщині скоротився через значне зменшення його споживання в промисловості, за рахунок якої субсидуються низькі тарифи на доставку газу для населення.

Через потепління, скоротилось, також, газоспоживання іншими категоріями споживачів: населення на 61 млн. куб. м; бюджетні організації на 1 млн. куб. м; підприємства теплокомуненерго на 36 млн куб. м.

«Майже всі кошти, виручені підприємством, як плата за послуги розподілу газу спрямовуються на виробничу діяльність та фінансування інвестиційної програми. Відчутне зменшення обсягів його розподілу, а з ним і дефіцит тарифної виручки негативно впливають на діяльність компанії», - говорить комерційний директор ПАТ «Дніпропетровськгаз» Віталій Косенко. - Ситуацію ускладнюють ще й борги за розподілений природний газ. Нині, лише теплопостачальні підприємства мають заборгованість перед ПАТ «Дніпропетровськгаз» у розмірі 13 млн грн.». - говорять в розподільчий компанії.

Паралельно з цим нарощуються борги споживачів газу. На сьогодні мешканці Дніпропетровщини заборгували більше ніж 484 млн грн., у тому числі і за послуги розподілу газу.

Комментарии (8)

Nesh

14:52, 21 января 2018

Ай, ай. Зарплату руководству по 200 тыс.грн платить нечем.

Александр

15:26, 21 января 2018

фирмы еле дышат .откуда же им газ потреблять на прежнем уровне . дальше на дрова перейдут

Nesh

16:38, 21 января 2018

Ах вот почему в Новаком отдельной строкой просят предоплату за газ!!!
Сейчас. Разбежались.

Засимович

17:13, 21 января 2018

Буде дуже радісно, коли прийде звістка про масові скорочення газових працівників. Так їм і треба.

сергей хомяк

18:45, 21 января 2018

Засимович, дикое поле после 2019. Транзит газа будет прекращен. Промышленность разрушена. Вы, нелюди разрушили Красивую Страну.

сергей хомяк

18:46, 21 января 2018

Черноземы истощены и частично вывезены.

Криворожский Укроп

22:10, 21 января 2018

норм, фирташ поднимет цены и все будет ок.
ну а чо стесняться, если население бронелобое? схавают же. Скажет что яценюк виноват и сожрут, может даже добавки попросят.

cokolov

17:25, 22 января 2018

Раньше когда не было у народа счетчиков писали такую норму на каждого что хватало газовщикам и на большую зарплату и на все другое а теперь когда негде приписать и своровать БЕДНЫЕ газовщики плачут ,плачьте господа плачьте

Ссылка скопирована в буфер обмена