Жодних нових санітарних обмежень на прийом молока у населення з 1 січня 2018 року не вводилося, - Мінагрополітики

Жодних нових санітарних обмежень на прийом молока у населення з 1 січня 2018 року не вводилося, - Мінагрополітики

Фото: google.com

Селяни і далі можуть продавати молоко, жодних заборон на таку діяльність немає. стверджують в Мінагрополітики.

Жодних нових санітарних обмежень на прийом молока у населення з 1 січня 2018 року не вводилося. А до дії нових норм ДСТУ, введення яких заплановане на 1 липня 2018 року, у Мінагрополітики є досить суттєві претензії, оскільки за багатьма параметрами стандарт не відповідає європейським нормам.

«Ми не робимо жодної різниці при контролі якості молока у індивідуальних та колективних господарств. Мова йде лише про контроль його якості, котрий існує і зараз і є абсолютно узгоджений з європейськими нормами якості вже два роки.

Про те, що реально проблем в даній царині не існує, говорить те, що понад 90% вітчизняного молока, що виробляється селянськими господарствами, відповідає нормам харчової продукції», - прокоментував ситуацію перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк.

«В умовах, коли 80% молока збирається в господарствах населення, коли від функціонування ринку сирого молока залежить добробут сотень тисяч селян - держава має приймати дуже зважені рішення і Мінагрополітики завжди буде відстоювати саме інтереси дрібних селянських господарств», - відзначив Максим Мартинюк.

Комментарии (2)

Major

13:08, 14 января 2018

Покупают по гривне за литр, бодяжат на десять и продают по двадцать!!!! Эвропа бо&ть!!!!!

вайбер

13:35, 14 января 2018

Молоко многим жизнь дало.В те годы,послевоенные,когда я ещё ползалал под столом,родители жыли в городе,работали,а я у бабушки и дедушки в Латовке жил, до 5-го класса ходил в школу.В начале 50 годов в магазинах было пусто,но хлеб был,со слов родителей,а продукты выдавали на КМК,и так до 1960 года,было тажело,моё поколение знает. Когда Н.С.Хрущёв стал ген.секом,поднял сельское хозяйство,в магазинах появились продукты,это я помню. Молоко в те времена,имело особую ценность,много продуктов из него делается. Если бы не село,городу был бы капец. Можно сказоть:молоко-всему голова,а я его не пью,не сваривание. Пишу для молодёжи,чтоб что-то знали.

Ссылка скопирована в буфер обмена