Не дивлячись на зростання штрафів, в Україні зростає кількість нетверезих водіїв, - патрульна поліція

Не дивлячись на зростання штрафів, в Україні зростає кількість нетверезих водіїв, - патрульна поліція

Фото: Первый Криворожский

В Україні не зменшується кількість нетверезих водіїв за кермом, а, навпаки, збільшується. Про це говорять статистичні дані патрульної поліції України.

Тему про те, як треба боротися з нетверезими водіями та статистичні дані по Україні за цей рік привів у своєму пості на сторінці в Фейсбук перший заступник начальника Департамента патрульної поліції Олексій Білошицький. За його словами кількість нетверезих водіїв за кермом в Україні зросла.

"Літом 2016 року спільними зусиллями було підвищено в рази відповідальність за керування у стані спяніння (зараз за вчинення цього правопорушення вперше - 10200 грн. штраф і позбавлення права керування на 1 рік). Хотілось сподіватися, що це зупинить багато кого від того щоб сісти за кермо напідпитку... В 2016 році статистика була сумною - понад 91 000 зафіксованих фактів. Хотілось вірити, що це просто ще не всі почули про підвищення відповідальності, але 2017 рік вже сказав сам за себе - понад 114000 лише зафіксованих фактів! Про що це говорить?
На мою думку, це говорить ні про що інше, як про відсутність необхідного інструментарію для виявлення даного правопорушення і, як наслідок, відсутність відчуття невідворотності покарання. Всі знають, що "якщо буду їхати рівненько, то патрульні не зупинять"...
Я вже не один раз писав про те, що необхідні вибіркові перевірки на стан спяніння і пункти контролю - та практика, яка застосовується в зарубіжних країнах і довела свою ефективність! Необхідні зміни до Закону вже ініційовано Міністром внутрішніх справ України і підтримано Урядом. Дуже чекаємо на прийняття.
Але, попри весь контроль і превенцію, ще дуже важливою є і самодисципліна.


Адже кожен водій, сідаючи за кермо, несе відповідальність не тільки за своє життя і здоров'я, а і за життя і здоров'я інших людей!
Про це треба памятати кожному і завжди. В святковий період особливо хочеться кожному про це нагадати! Смачної куті! Святкуйте відповідально
!", -звернувся до українців Олексій Білошицький.



Комментарии (9)

nikolaj

14:58, 06 января 2018

говорить

nikolaj

15:01, 06 января 2018

говорит только о том что меньше удаётся договариваться или слишком дорого

Дмитро Мамай

15:07, 06 января 2018

За рік 1млрд грн від алкашів за кермом. Круто, але жодне людське життя ці гроші не покриють

Roy Jones Jr

23:11, 06 января 2018

Нужно ремонтировать дороги освещение делать на дорогах на всех перекрестках ложить лежачих полицейских везде ограждать тротуар от дороги делезными барьерами как на обьезной вот это спасет ваши жизни , а не снижение скоростного редима и повышение штрафоф это пыль ...

Roy Jones Jr

23:14, 06 января 2018

ОговорилсЯ на перекрестках само собой а вот перед пешеходными переходами нужны лежачии полицейские гдето по два с обеих сторон.

MARIARTI

02:34, 07 января 2018

Roy Jones Jr,а на чем мы ездим интересно(Порше или горбатый)

MARIARTI

02:31, 07 января 2018

Как говорится можно но осторожно , шо можно отказаться от освидетельствования а если натворил делов пока мозги им вынесешь ,прохмелееш и экспертиза ничего не даст

Ketrin2984

10:10, 07 января 2018

Машину конфисковать и всего делов за бухло

Эр

10:44, 07 января 2018

Порка исправит ситуацию. Если нарушитель бизнесмен, то он деньги не зарабатывает (в прямом смысле этого слова) и отдать 1О тыс для него ничего не стоит. Завтра бизнес покроет. И ещё момент анонимности. Про такое нарушение знает небольшой круг посторонниx людей. А вот если бы пороли привселюдно, то нарушители сто раз бы подумали, чем такой позор терпеть. И еще есть плюс. После хорошей порки месяц сидеть вообще будет невозможно. Соответственно управлять ТС тоже.

Ссылка скопирована в буфер обмена