З нового року ще 10 шкіл приєднаються до екологічної програми із сортування сміття

З нового року ще 10 шкіл приєднаються до екологічної програми із сортування сміття

Фото: Первый Криворожский

Рік тому, у грудні 2016 року у школах Кривого Рогу з'явилися перші екоурни. На початку їх встановили у трьох навчальних закладах міста.

Екоурни стали частиною програми з міжсекторального партнерства щодо роздільного зброру твердих побутових відходів. Встановлення урн для сортування та вивіз вторинної сировини забезпечує одне з підприємств Кривого Рогу. Школи, у свою чергу, заохочували учнів до збору солодощами та грошима.

Реалізація такої моделі перетворення відходів у доходи виявилася успішною, тож, впродовж трьох останніх місяців до екопроекту долучилися ще 10 навчальних та позашкільних закладів міста: ЦДЮТ "Гармонія", КЗШ №5, КЗШ №111, КЗШ №10, КЗШ №62, КЗШ №32, Криворізький НВК №81, гімназія №91, Покровський ліцей та Криворізький Центрально-Міський ліцей.

У рамках програми із сортування сміття цим закладам були передані спеціальні урни, читалися лекції про користь сортування відходів, проводилися збори з учнями, їх батьками та педагогами. Їх навчали тому, як відходи можуть стати сировиною, а не сміттям.

Сьогодні у багатьох навчальних закладах Кривого Рогу діють свої внутрішні екологічні проекти, як то "Рік екології" (Криворізький Покровський ліцей), спрямовані на формування екологічної свідомості та відповідального відношення до навколишнього середовища.

Екопрограма передбачає збір чистих пластикових пляшок (від напоїв, шампунів, миючих засобів), тетрапаків, жерстяних банкок (спресованих) та макулатури. Як показує практика, розділення відходів дозволяє покращити екологічну ситуацію та економити значні кошти.

На сьогодні практика роздільного збору вторинної сировини успішно реалізується вже в 21-му навчальному закладі Кривого Рогу. Найближчим часом до програми планують приєднатися ще 5 шкіл.

Нагадаємо, раніше наш інформаційний портал запитав своїх читачів про те, що заважає криворіжцям сортувати сміття. З результатами опитування можна ознайомитися тут.

Комментарии (4)

Major

19:16, 29 декабря 2017

Заранее готовят детей к взрослой жизни...... С детства приучают к сортировке мусора, чтобы в будующем лучше ковырялись в мусорных баках и зарабатывали себе на жизнь? Жесть.... Утета эвропа блин.....

ТАРАНТУЛ

19:51, 29 декабря 2017

ну вот пусть сорируют.
скоро вообще будет так что будем мы сами его и вывозить...

shnaps

14:17, 30 декабря 2017

"зброру" та "долулися"...........

Никнeйм

20:42, 30 декабря 2017

Сколько умных каментатаров... Неужели в вас столько го...на, что не в силах его удержать?. Именно со школ и надо приучать, поскольку вы на столько тупы, что будете принципиально сыпать не в те урны, сколько их вам не поставь. Так хоть дети...

Ссылка скопирована в буфер обмена