Військовослужбовців, які провели роки в полоні терористів, передали Україні

Військовослужбовців, які провели роки в полоні терористів, передали Україні

Фото: RadioSvoboda

Поблизу Горлівки терористи передали українських військовополонених.

Обмін має відбутись у форматі "74 на 306" (українці/терористи відповідно).

І це попри те, що росіяни у підконтрольних ЗМІ повідомляють, що Україна намагається зірвати процес обміну, не перекривши дороги.

Нагадаємо, криворіжців у Київ поїхали зустрічати дружини двох бійців батальйону "Кривбас" Миколи Герасименка та Олександра Лазаренка.

Ранок середи. Дві Наталі - Герасименко і Лазаренко - готуються зустріти коханих чоловіків.
Попередній перебіг подій перегляньте тут.

Фото із твіттера RadioSvoboda

Станом на 13:45 повідомляється про верифікацію списків полонених українців
Вони вже знаходяться у буферній зоні.

Станом на 14:01 повідомляється, що не всі терористи хочуть повертатись на територію, непідконтрольну Україні. Примусово їх туди повертати не будуть, запевняє Уповноважена з прав людини пані Лутковська.

Станом на 14:38
редакції відомо, що українські військові та їх родини наразі не володіють інформацією щодо подальших дій після повернення до Києва. Міністерством Оборони України анонсована зустріч із керівництвом держави. Потім чоловіків мають оглянути медики. Коли вони будуть вдома - поки що невідомо.

Станом на 15:05 відомо, що 16 українських військовослужбовців обміняли на 75 терористів. Останні вже на непідконтрольній Україні території.

О третій годині дня Головнокомандувач засвідчив повагу першим звільненим сьогодні військовополоненим українським військовослужбовцям, повідомляє Цеголко.
О 16:20 дружина криворіжця Миколи Герасименка опублікувала фото, зроблене телеканалом Прямий. На ньому зображений її чоловік, якого звільнили терористи після майже трьох років полону.

На Донеччину близької 16-ї вечора прибув Президент України Петро Порошенко

Наразі (16:49) достоіменно відомо про звільненого одного криворіжця з двох, яких вже готова зустріти криворізька громада.

Ссылка скопирована в буфер обмена