Криворіжцям на замітку: на скільки зросте зарплата наступного року

Криворіжцям на замітку: на скільки зросте зарплата наступного року

Фото: Первый Криворожский

Стало відомо на скільки зросте зарплата українців в 2018 році.

Розмір мінімальної заробітної плати в Україні з 1 січня 2018 року зросте практично на 17%. Про це в інтерв’ю журналістам заявив Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"У цьому році Держбюджет прийнятий заздалегідь і в ньому передбачене досить серйозне посилення соціального захисту. Лише рівень мінімальної зарплати в Україні з 1 січня 2018 року зросте практично на 17%, що є дуже позитивним сигналом», - сказав він. «Але ми не будемо на цьому зупинятися. Ми оптимістично налаштовані на 2018 рік з точки зору того, що у нас є непогана взаємодія в трикутнику Президент-Уряд-Парламент. Вже за результатами першого кварталу наступного року ми можемо повернутися до питання подальшого підвищення мінімальної заробітної плати», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Павло Розенко наголосив, що підвищення розміру зарплат та їх легалізація є основним джерелом зростання надходжень до Пенсійного фонду України. «Тобто від того, як будуть зростати зарплати, ми можемо говорити, як далі будуть підвищуватися пенсії в Україні. Протягом 2018 року індексація пенсійних виплат буде відбуватися, але ми хочемо, щоб пенсії зростали швидшими темпами", - зауважив він. «І ми будемо робити все для того, щоб результат реформ відчувався саме через підвищення рівня життя наших громадян», - підкреслив Павло Розенко.

Комментарии (2)

ivan68

10:25, 23 декабря 2017

Новость ни о чём. Я бы её назвал "На сколько больше криворожанам мелким предпринимателям придётся платить налогов на зарплату". Крупный бизнес по любому платит больше минималки и показывает всю её официальную часть (кроме высокооплачиваемых менеджеров конечно), бюджетников это вообще не касается, так как и налоги на зарплату всё равно оплачиваются из того же бюджета. А вот мелким предпринимателям (кафетерии, парикмахерские, небольшие магазинчики, сфера услуг и т.д.) таки да, придётся платить налогов на 17% больше. Это означает лишь то, что после нового года вырастут в цене услуги мелкого бизнеса и ещё больше предпринимателей уйдёт в тень..

Stress

11:41, 23 декабря 2017

Всё что могут делают для народа

Ссылка скопирована в буфер обмена