Бійці АТО потребують поліпшення житлових умов, - мешканець Кривого Рогу

Бійці АТО потребують поліпшення житлових умов, - мешканець Кривого Рогу

Фото: Первый Криворожский

Криворіжець Сергій Бойко запропонував депутатам міськради затвердити Програму забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та потребують поліпшення житлових умов у нашому місті.

За словами Сергія Бойко, у Кривому Розі протягом 2014-2016 років 36 сімей учасників АТО були забезпечені житлом.

Він зазначив, що станом на 1 січня 2017 у виконкомах районних у місті рад на обліку щодо поліпшення житлових умов перебувала 231 особа із зазначеної категорії населення, у тому числі - 217 учасників бойових дій, 8 людей з обмеженими можливостями, 6 сімей загиблих, померлих учасників АТО.

Рішенням Криворізької міської ради від 21.12.2016 №1183 затверджено комплексну програму підтримки у 2017 - 2019 роках у місті Кривому Розі учасників антитерористичної операції на сході України, членів їх сімей і сімей загиблих у ході її проведення.

«Зазначена програма жодним чином не вирішує питання щодо поліпшення житлових умов учасників АТО в місті Кривому Розі.

Станом на листопад 2017 року у Кривому Розі не прийнято жодної програми, яка б передбачала забезпечення власним житлом за рахунок коштів міського бюджету учасників АТО», - розповів автор петиції Сергій Бойко.

Читайте також: Військові, що в цьому році воювали в зоні АТО, отримають премії

За залученням громадських та благодійних організацій шляхом обговорення всіх пропозицій, з урахуванням досвіду міст України, було розроблено спільний проект Програми забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та потребують поліпшення житлових умов та Порядку надання грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

"Прошу при затвердженні місцевого бюджету міста Кривого Рогу на 2018 – 2021 роки передбачити та затвердити виділення коштів щодо реалізації Програми забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та потребують поліпшення житлових умов", - звернувся до депутатів міськради автор електронної петиції.

"За" проголосували лише 19 депутатів.

Таким чином, соціально важливий проект не знайшов підтримки серед криворізьких народних обранців.


Ссылка скопирована в буфер обмена