Кіборги - фільм, який рве серця криворіжців на шматки

Кіборги - фільм, який рве серця криворіжців на шматки

Фото: Первый Криворожский

Мешканці Кривого Рогу вже два дні дивляться на великому екрані прем'єру стрічки Ахтема Сеітаблаєва і Наталії Ворожбит про героїчних захисників Донецького аеропорту.

7 грудня відбулись прем'єрні покази у всіх кінотеатрах Кривого Рогу. Наш журналіст побував на кінопоказі.

Раніше ми писали про те, що криворіжці різного віку, професій переглянули стрічку.

Це фільм, знятий за підтримки Держкіно, вразив криворіжців, які подивились прем'єру. Особливо тих, для кого війна стала частиною життя їхніх родин.

Волонтер Роман Неділько ділиться у мережі враженнями: "Тут дуже мало екшену, але натомість дуже добре розкривають характери героїв: вчителя історії, діда, кадрового військового... Важке кіно. Емоційно важке, але важливе й потрібне."

Волонтерка із Дніпра Дар'я Якотюк пише: "Мне было реально страшно, вот именно тот страх который формируется в животе и поднимается комом к горлу. Глаза сухие, ладошки мокрые. Сердце стучит, в ушах свист. Во рту вкус металла. Ловишь каждое слово, забыла что это фильм, страшно пропустить каждое слово... не повторят ведь вновь".

Пенсіонерка Анна Никифорівна каже: "Я багато років не була у кіно. Мене повели діти і онука. Ми з покійним дідом прожили біля аеропорту десятки років. Страшно уявити, що там відбулось. Я читала книгу про аеропорт, дивилась усі новини на 1+1, тепер фільм.. Але це не фільм, це моя земля, яку знищують вороги. Найбільше вразив момент, коли свої вбивають свого.... от і весь їхній характер"..

Цей фільм не лише про війну, він в першу чергу про людські стосунки і наші стереотипи. Про крос-регіональну проблему України. Про взаємосприйняття, взаємотерпимість, повагу, людські страхи і переживання.

“В березні 2015 року комбат Редут дав мені чотиригодинне інтерв’ю, в якому розповів багато історій, частина з яких увійшла до фільму. Наприклад, історія про заморожені в морозилці тіла і про пропажу одного капітана, тіло якого випадково знайшли, коли в нього задзвонив телефон”, - Наталя Ворожбит, сценарист.

Розклад показів фільму афіші нашого сайту.

Ви підете дивитись стрічку про оборону ДАП "Кіборги"?

46.51% (20 голосов) Так
44.19% (19 голосов) Ні
9.3% (4 голоса) Ще не віришив/не віришила

43 ответов

Ссылка скопирована в буфер обмена