Збулася мрія українських корупціонерів. Закон про заборону маски-шоу вступив у дію

Збулася мрія українських корупціонерів. Закон про заборону маски-шоу вступив у дію

Фото: mvs.gov.ua

В Україні вступив у дію Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування».

Він спрямований на захист бізнесу від зловживань правоохоронців під час кримінального провадження.

« Закон вступив в силу і завданням МВС і Нацполіції є неухильне виконання його в своїй діяльності. Я хотів би звернутися до бізнесу: цей закон, перш за все, для вас. Якщо ви законно працюєте, платите податки, то поліція буде вас оберігати і захищати », – сказав Арсен Аваков, голова міністр внутрішніх справ України.

Глава МВС наголосив, що завдяки прийнятому закону, відтепер особа, яка заявила про злочин, має право отримати витяг з ЄРДР, як документальне підтвердження.

Особа, в якої проводиться обшук, та яка не є підозрюваною у справі, має право скористатися послугами адвоката.

« Цей закон встановлює заборони на вилучення матеріальних носіїв інформації, жорстких дисків, комп’ютерів, мобільних телефонів, крім декількох випадків, прямо зазначених у КПК », – додав міністр.

Своєю чергою, очільник Національної поліції Сергій Князєв заявив, що з цього дня виконання рішення суду щодо проведення обшуку, в обов’язковому порядку фіксується за допомогою технічних засобів.

« З початку року ми провели більше 42 тисяч обшуків. Наголошую, відсьогодні, дії та обставини проведення обшуку, які не зафіксовані на відео, не можуть бути внесені до протоколу обшуку та використані як докази », – сказав Сергій Князєв.

Він наголосив, що відтепер посилено кримінальну відповідальність за незаконне розголошення даних досудового слідства.

« Внесені зміни до кримінально-процесуального кодексу у частині недопустимості розголошення будь-яких відомостей досудового розслідування без письмового дозволу слідчого. Ми маємо низку негативних прикладів розповсюдження цінної інформації. Наші процесуальні помилки можуть надати злочинцю уникнути відповідальності », – підкреслив голова Нацполіції.

Начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад зазначив, що цим законом чітко визначено, що зроблена в установленому порядку копія або дублікат документу вважається оригіналом.

« Не треба проводити грандіозні пошукові заходи для того, щоб відшукати або в будь-який спосіб отримати оригінал документу,який може бути пошкоджений під час експертних досліджень. Мінімізуються ризики, з якими ми щоденно зіштовхуємося. Це тільки дисципліна і посилення відповідальності всіх сторін », – сказав Віталій Невгад.


Комментарии (9)

вайбер

19:16, 08 декабря 2017

Дожылись,что дальше? Покупаю личное оружие.

Богдан

19:51, 08 декабря 2017

***

вик-тор

20:44, 08 декабря 2017

Заголовок - ни в тын, ни в ворота !
Смысл информации :
"Якщо ви законно працюєте, платите податки" - ви "УКРАЇНСЬКИ КОРУПЦІОНЕРИ"

вик-тор

20:46, 08 декабря 2017

Та не, даже не так, а ещё лучше !
"Якщо ви законно працюєте, платите податки, то поліція буде вас оберігати і захищати - бо ви "УКРАЇНСЬКИ КОРУПЦІОНЕРИ" )))))

вайбер

21:08, 08 декабря 2017

До ямы не далеко,кто понимает.

вайбер

21:14, 08 декабря 2017

Что-то я "вик-тор/а"не пойму. Выпивши?

вик-тор

21:26, 09 декабря 2017

Я не пью. Мой отец был журналистом и писателем, поэтому под его присмотром я прочитал тысячи книг, написал десятки стихотворений в разные газеты, научился более-менее грамотно писать, и читать между строк.
Что тут непонятно ? Цитаты из заголовка и текста противоречат друг другу : "ЗБУЛАСЯ МРІЯ УКРАЇНСЬКИХ КОРУПЦІОНЕРІВ. ЗАКОН ПРО ЗАБОРОНУ МАСКИ-ШОУ ВСТУПИВ У ДІЮ". "Я хотів би звернутися до бізнесу: цей закон, перш за все, для вас."

Прохор

21:17, 08 декабря 2017

***, хули вы жалуетесь?

Пауков

13:34, 11 декабря 2017

М- майстерність писати заголовки.

Ссылка скопирована в буфер обмена