Переселенці Кривого Рогу вчасно отримають всі виплати

Переселенці Кривого Рогу вчасно отримають всі виплати

Фото: Первый Криворожский

Переселенці, які постійно проживають на підконтрольній українській владі території, вчасно і в повному обсязі отримують всі свої соціальні виплати. Про це в заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Переселенці отримують пенсії та всі види соціальних допомог вчасно і в повному обсязі. Зокрема, всі пенсіонери отримали з 1 жовтня підвищені пенсійні виплати і всі переселенці отримали з 1 грудня підвищені соціальні допомоги , які залежать від прожиткового мінімуму», - сказав він.

Щодо відновлення соцвиплат на окупованих територіях Павло Розенко зазначив, що це стане можливим лише після повного виконання Мінських угод та відновлення територіальної цілісності України.

Читайте також: Криворіжцям на замітку: які зміни у державній допомозі слід очікувати з 1-го грудня

«Причина того, що люди на окупованих територіях не отримують пенсії та соціальні виплати, - не політика, не позиція Уряду України чи української держави в цілому. Виплати цим людям були припинені російськими військами, які окупували частину територій Донецької і Луганської областей, захопили там державні установи, банківську систему. Саме це стало причиною припинення там всіх виплат. Безумовно, ті люди, які залишилися на окупованих територіях, мають право на соціальні виплати. Але реалізувати це право ми зможемо тільки тоді, коли буде відновлена територіальна цілісність України, коли в повному обсязі будуть виконані Мінські угоди і нам дадуть можливість відновити діяльність українських органів влади та банківської системи. Коли у нас з’явиться фізична можливість, ми виконаємо всі зобов’язання перед мешканцями окупованих територій в повному обсязі», - запевнив Віце-прем’єр-міністр.

Ссылка скопирована в буфер обмена