Тисячі «нігоянів» продемонстрували, що значить любити Україну - Президент про Революцію Гідності

Тисячі «нігоянів» продемонстрували, що значить любити Україну - Президент про Революцію Гідності

Фото: president.gov.ua

Сьогодні в Україні відзначається четверта річниця початку Революції Гідності в країні.

Президент України Петро Порошенко, під час зустрічі з учасниками Революції Гідності та батьками Героя України Сергія Нігояна у Дніпрі, зазначив, що у 2014 році тверда й непохитна патріотична позиція мешканців Дніпропетровщини стала визначальною для долі всієї України.

«Фактично те, що ми зламали хребет проекту «новоросія», «малоросія», чи як там це називається – це величезна заслуга Дніпропетровщини.

Вони сподівалися тут знайти підтримку «руському миру» чи «руській весні», а знайшли тисячі «нігоянів», які чітко продемонстрували, що значить любити Україну.

Люди, у той час, перебуваючи у надзвичайно складних умовах, не побоялися стати на захист демократичних цінностей та європейського вибору країни
», - наголосив Президент.



Протягом шести черг мобілізації на військову службу пішла двадцять одна тисяча мешканців Дніпропетровської області, із них майже кожний п’ятий – записався добровольцем.

Протягом поточного та минулого років 6150 осіб з Дніпропетровщини поступили на контрактну службу.

Глава держави наголосив на тому, що ми не маємо права забувати і ніколи не забудемо про тих, хто на Майдані отримав поранення, втратив здоров’я.

«Ці життя покладені на вівтар державної незалежності України, волі та демократії», - сказав Президент.

Ми добре усвідомлюємо, що Революція Гідності дала нам історичний шанс. Вона відчинила для 45-мільйонної нації вікно можливостей для кардинальних змін та системних реформ», - підмітив Порошенко.


Ссылка скопирована в буфер обмена