Операцію Трикстер проводять українські поліцейські

Операцію Трикстер проводять українські поліцейські

Фото: Первый Криворожский

В Україні поліцейські проводять операцію «Трикстер».

Основною метою цього відпрацювання є виявлення шахраїв, які здійснюють злочинну діяльність саме у мережі Інтернет.

Заходи проводитимуться до кінця листопада на території усієї країни.

Аби виявити та запобігти правопорушенням, пов’язаним із шахрайствами з використанням електронно-обчислювальної техніки, по всій території держави проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «Трикстер».

У зв’язку з цим поліція ще раз нагадує усім користувачам про необхідність бути пильним та не довіряти незнайомим і підозрілим ресурсам.

Читайте також: Зменшити максимальну швидкість руху на дорозі та збільшити штрафи пропонує МВС України

Правоохоронці рекомендують:

Нікому не повідомляти свій ПІН-код і номер карти, навіть особам, які по телефону представляються працівниками банку;
Не носити ПІН-код в гаманці чи в мобільному телефоні;

У разі втрати (крадіжки) карти негайно зателефонувати до банківської установи для її блокування. Теж саме необхідно зробити, якщо картка залишилась в банкоматі та не видається держателю;

Підключити послугу «SMS-банкінг» та відслідковувати всі свої фінансові операції;

Встановити щоденний ліміт видачі коштів по картковому рахунку;

При здійсненні розрахунків в мережі Інтернет користуватися перевіреними сайтами (тобто такими, де використовується захищений протокол https://);
На комп’ютерах використовувати актуальне антивірусне програмне забезпечення;

Здійснювати розрахунок платіжною карткою в кафе, ресторанах, магазинах, тощо – лише особисто або при візуальному контролі (тримати картку в полі зору);

При отримані коштів в банкоматі – звертати увагу на його зовнішній вигляд, наявність чужорідних або сторонніх предметів (так званих «накладок»). При підозрі у виявленні «накладки» – телефонувати до банківської установи та повідомляти про свою підозру;

При отриманні телефонного дзвінка на Ваш мобільний телефон (отриманні СМС-повідомлення про блокування платіжної картки чи наявності невідомої раніше заборгованості перед банком) від осіб, які представляються працівниками банку – не повідомляти їм ніякої інформації про свою платіжну картку (ПІН-код, CVV номер, строк дії картки, слово-пароль тощо).

У разі необхідності – краще приїхати особисто до банківської установи для з’ясування всіх обставин або передзвонити за номером, який вказаний на картці;
У разі отримання на мобільний телефон СМС-повідомлень про «перемогу в конкурсі», «перемогу в розіграші», «виграші автомобіля» – у жодному разі нікуди не пересилати кошти, а негайно повідомляти про такі «пропозиції» правоохоронні органи.

Пам’ятайте, що сьогодні такий вид шахрайства – один з найбільш розповсюджених.

Водночас, навіть якщо ви не стали жертвою шахраїв, радимо в обов’язковому порядку інформувати поліцію про всі відомі вам факти вчинення шахрайських дій в мережі Інтернет.

Вказана Вами інформація є важливою для наших працівників для оперативного реагування на правопорушення та подальшого розкриття злочинів.


Комментарии (3)

omua78

09:00, 15 ноября 2017

Интересно , сколько новеньких компьютеров разобьют полицаи , догонят по количеству своих уличных коллег с их "приусами" ?

вик-тор

13:30, 15 ноября 2017

Я слышал такую версию, что им выгодно бить Приусы. Они застрахованы. Приус никто себе не присвоит, а страховку можно раздеребанить. Их бьют по всей Украине.

Демьян

13:56, 15 ноября 2017

Трикстер что то новое в МВД

Ссылка скопирована в буфер обмена