Нардепи установили розмір сплаченої пені у разі несвоєчасного здійснення платежів за ЖКП

Нардепи установили розмір сплаченої пені у разі несвоєчасного здійснення платежів за ЖКП

Фото: Google.com

Верховна Рада ухвалила в цілому Законопроект про ЖКП, що є частиною реформи галузі.

Нагадаємо, вчора нардепи не прийняли рішення, стосовно Законопроекту.

Відповідний документ у цілому підтримало 262 депутата.

При цьому парламент включив у Законопроект положення, зачитане заступником голови Комітету ВР з питань будівництва, містобудування і житлово-комунальних послуг Оленою Бабак.

"Пеня не нараховується за умови наявності заборгованості держави за надані населенню пільги та житлові субсидії та/або наявності у споживача заборгованості з оплати праці, підтвердженої належним чином", - зачитала Олена Бабак уточнення статті.

Разом із тим в цій статті зазначається, що у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення.

Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу.

Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги.

Читайте також: Українці почекають з повноцінним та якісним наданням житлово-комунальних послуг

Першою з трьох поправок, які були відхилені парламентом 8 листопада, передбачається, що предметом регулювання цього закону є відносини, що виникають у процесі надання споживачам послуг з управління багатоквартирним будинком, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення та поводження з побутовими відходами, а також відносини, що виникають у процесі надання послуг з постачання та розподілу електричної енергії і природного газу споживачам у житлових, садибних, садових, дачних будинках.

Разом із тим не є предметом регулювання цього закону відносини, що виникають між співвласниками, а також між співвласниками та об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку при забезпеченні потреб співвласників шляхом самозабезпечення відповідно до статті 22 Закону України "Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку".

Інша поправка визначає повноваження органів державної влади та органів місцевого самоврядування у сфері житлово-комунальних послуг.

Третя поправка визначає права і обов’язки споживачів.

Комментарии (9)

uefi

20:12, 09 ноября 2017

а за несвоєчасно надходження субсидії менi ,буде пеня вiд держави ?))

люса

20:32, 09 ноября 2017

Буде.. I пеня, i до пенi... Дадуть. А потi моженуть, iже раз дадуть.

Эйяфьядлайекюдль

21:11, 09 ноября 2017

Учитывая перманентную задолженность бюджета по субсидиям, разорительная пеня в целый ОДИН процент за три месяца просрочки украинцам не грозит. Новаком больше имеет. Без всяких законов.

lawyer-KR

21:25, 09 ноября 2017

теперь надо найти того у кого есть реальный подписанный договор с Горводоканалом , ЖЭКом, Кривороожгазом и Мусортрансом. Без договора нет никаких обязательств

Эйяфьядлайекюдль

22:03, 09 ноября 2017

Меня тоже смущает, что нет даты отсчета просрочки.

Demis

23:24, 09 ноября 2017

Радники создают все условия, чтобы ***головые чувствовали себя счастливыми!

радистка КЭТ

23:43, 09 ноября 2017

хитрый закон - если они нам должны , то пени нет и наоборот

радистка КЭТ

23:46, 09 ноября 2017

странно - требование МВФ , а написано так , что депутаты сами додумались

Gelena

05:27, 10 ноября 2017

Вот все говорят, что депутаты такие-сякие, а ведь не правы!!! Наши депутаты очень даже смышленные, ведь не каждый додумается закон о собаках-кошках придумать, за пеню поразмышлять, что там на очереди еще ? да либо что, главное бабло срубить с населения, ну все им мало и мало....

Ссылка скопирована в буфер обмена