Пресс-релиз

У Кривому Розі відбудеться масштабний екологічний форум Kryvyi Rih GREEN Strategy

У Кривому Розі відбудеться масштабний екологічний форум Kryvyi Rih GREEN Strategy

Фото: Первый Криворожский

11 та 12 листопада в нашому місті відбудеться еко-форум «Кривий Ріг. Зелена стратегія». Його організаторами виступили місцеві активісти, екологи і народний депутат Костянтин Усов.

Стан криворізького повітря дедалі погіршується. Численні мітинги і протести, круглі столи з представниками забруднюючих підприємств. Все це – робота активістів, боротьба небайдужих людей до стану атмосфери в місті. Кілька разів проходили акції «Досить труїти Кривий Ріг». Цей заклик стосувався комбінатів, зокрема й промислового гіганта – «АрселорМіттал».

Проведені аналізи мають невтішні результати. Вміст сірчистого ангідриду в повітрі перевищено майже в десять разів, небезпечного формальдегіду – в дев'ять разів, пилу – в п'ять, а двоокис азоту порушений у подвійному розмірі. Ці шкідливі елементи пошкоджують слизову оболонку, шкіру, підвищується вірогідність захворіти на онкологію. Пил осідає у легенях, викликає алергію та астму.

Вирішувати всі ці проблеми потрібно комлексно, саме тому Громадська спілка «Екологічна рада Криворіжжя» та народний депутат Костянтин Усов вирішили організувати форум, на якому буде розроблена «Зелена стратегія». Одна з найголовніших цілей заходу – виробити ефективну модель взаємодії промислових підприємств з містами, де вони працюють. Дводенний форум планується із застосуванням форматів панельних дискусій та залученням представників Мінекології, Міністерства охорони здоров’я, народних депутатів України, промислових підприємств, представників влади, експертів та дослідників.




«Я чекаю побачити на форумі не тільки представників Кривого Рогу, а й профільних міністерств, а також керівників міст, що мають подібні проблеми з екологією: Маріуполь, Нікополь, Кам’янське, Запоріжжя.

Будуватимемо спільний майданчик для розробки спільної стратегії, як великі промислові міста мають жити і співпрацювати з промисловими гігантами, і як нам спільно вирішувати цю проблему. Вже зареєстровано більше 200 осіб, тому очікуємо цікаву та корисну дискусію та прийняття важливих рішень»,
– відзначив криворізький нардеп Костянтин Усов.

Дивитися форум онлайн та читати текстову трансляцію можна буде на офіційній сторінці форуму у фейсбуці.


Комментарии (16)

Грустный

19:41, 08 ноября 2017

Ну наконец-то давно ждал что-то подобного

Allen

19:57, 08 ноября 2017

Ухты новенькое что-то молодец Усов

Авганец

20:02, 08 ноября 2017

Усов спасибо что заботиться о нашем городе и о нас

Старый друг

20:10, 08 ноября 2017

Обязательно прийму участие в этом всем

сергей хомяк

20:41, 08 ноября 2017

5 усовских троллей.

Орк03

21:15, 08 ноября 2017

сергей хомяк, ахаха, ты и себя туда записал

сергей хомяк

21:22, 08 ноября 2017

ну да.

Орк03

21:15, 08 ноября 2017

И в нашем городе скоро будет свежий воздух

sandro1

22:27, 08 ноября 2017

Индусу по моему наср.ть на горожан и на украинские законы, яркий тому пример недавняя история, когда на Арсилор по решению суда не пустили экологов с проверкой.

Трикота

11:06, 09 ноября 2017

Поддерживаю!!! :))) И, более того, думаю многие рабочие АМКР согласятся!. Сократить зарплату РУКОВОДЯЩЕМУ СОСТАВУ И АДМИНИСТРАЦИИ на АМКР на 30% и пустить эти сэкономленные средства на решение проблем экологии !!! ;)))

Irina Kovalchuk

14:37, 09 ноября 2017

А что ж в Италии то на заводе все нормально с экологией? И зарплаты выше? Почему там хватает денег,а тут нет? Как так-то? Может нас обманывают все же?)

Irina Kovalchuk

14:36, 09 ноября 2017

Руководству можно срезать зарплату на 90% , хватит на беззаботную жизнь! Они же повышают зарплаты не одинаково. Руководству 70 , работникам 10. Ну так пусть срезают с себя же.

Irina Kovalchuk

14:29, 09 ноября 2017

А та ситуация когда они подкупив суд отменили штраф в 72 млн ни о чем не говорит? Да таких ситуаций куча на самом деле!

Юлия Викторовна

22:30, 08 ноября 2017

А будет ли толк от присутствия на форуме представителей профильных министерств? В министерстве экологии прекрасно знают ситуацию по стране в частности в нашем регионе, и что? Никаких шагов по исправлению ситуации не предпринимается.

Irina Kovalchuk

14:28, 09 ноября 2017

ну засветиться надо же, мол типа вот мы еще не до конца забили на вас болты. Мы все еще тут, создаем видимость работы!

Ссылка скопирована в буфер обмена