Мінсоцполітики ініціює зарахування в стаж догляд за дитиною-інвалідом

Мінсоцполітики ініціює зарахування в стаж догляд за дитиною-інвалідом

Фото: google.com

Міністерство соціальної політики України ініціює зарахування матері до страхового пенсійного стажу всього періоду догляду за дитиною-інвалідом.

В Україні хочуть зробити так, аби мамам, які мають дітей-інвалідів і доглядають за ними, це входило в страховий стаж. Про це повідомив Міністр Андрій Рева.

«Ми ініціюємо, щоб період, протягом якого мами доглядають дітей-інвалідів з ДЦП, зараховувався їм в страховий пенсійний стаж і щоб за них держава платила єдиний соціальний внесок. Робота мами, що доглядає дитину-інваліда, має оплачуватись не у вигляді соціальної допомоги, а у вигляді заробітної плати, яку платитиме держава за виконання цієї соціальної функції. Краще віддати гроші мамі, яка вдома доглядає дитину-інваліда, а не вкладати кошти в інтернат. Це буде ефективніший варіант виховання для дитини-інваліда», – зазначив Андрій Рева.

Читайте також: Де мешканкам Кривого Рогу шукати захист від насилля

Також в Мінсоцполітиці в рамках реформування інтернатівхочуть створити має принцип «гроші ходять за дитиною». Він передбачає зміну механізму фінансування послуг, які будуть надаватися.

«Якщо ми запровадимо ці ініціативи – спрямуємо кошти не в інтернат, а в родину, де виховується дитина, будемо платити зарплату мамі, яка має дитину з ДЦП, ЄСВ (єдиний соціальний внесок) за те, що вона доглядає дитину вдома, то в таких батьків виникне стимул займатись дитиною вдома. А значить кількість дітей зменшиться в інтернатних закладах», – зазначив Андрій Рева.

Комментарии (3)

Злючка-Колючка

16:30, 04 ноября 2017

Виникає питання - тільки для дітей з ДЦП? А якщо у дитини інший діагноз?
Це по-перше. А по-друге, у мене, як у мами дитини-інваліда і зараз іде страховий стаж за час нагляду за дитиною. Тобто працювати я не можу піти, бо дитина потребує постійного догляду. Отримую невеличку доплату. І страховий стаж.
Тобто міністр не знає, що коїться у його відомстві?

відповідно до пунктів статті 56 Закону № 1788 до стажу роботи, який дає право на трудову пенсію, зараховується час догляду за інвалідом першої групи або дитиною – інвалідом віком до 16 років.

perentim

22:01, 04 ноября 2017

Поддерживаю тебя,у можновладцив жаба давит копейку отстегнуть.У жены сын ивалид 1гр. лежачий,уход ежечасный,пусть он взрослый,но для матери он ребёнок.Пенсия копейки даже на перчатки и пртивопролежневые мазюки денег не хватает,а ещё и кушать хочется.Но ничего солнце светит,ночь сменяется днём так.что всё норм.

Злючка-Колючка

16:49, 04 ноября 2017

До речі, з першого січня у пенсіонному фонді для пенсіі мені проставляють дохід 3200 грн, і з цієї суми віраховується пенсійний внесок, який за мене платить держава, хоча отримую я по догляду за дитиною лише 1800 грн.

Ссылка скопирована в буфер обмена