Бійців АТО можуть позбавити УБД за вчинення тяжкого злочину в зоні проведення антитеррористичої операції

Бійців АТО можуть позбавити УБД за вчинення тяжкого злочину в зоні проведення антитеррористичої операції

Фото: Первый Криворожский

Кабінет Міністрів України визначив порядок позбавлення статусу учасника бойових дій на підставі вироку суду за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на сході України.

Кабмін прийняв постанову, якою визначив, що комісія, яка відповідає за надання статусу учасника бойових дій учасникам АТО, позбавляє його за наявності обвинувального вироку суду, що набув чинності, за вчинення умисного тяжкого або особливо тяжкого злочину в період участі в АТО. Також статус учасника бойових дій може бути анульований при виявленні факту надання недостовірної інформації про участь в АТО, а також подання особою заяви про позбавлення його статусу учасника бойових дій.

Комісія або міжвідомча комісія у місячний строк з дня надходження документів ухвалює рішення про позбавлення статусу учасника бойових дій. Рішення комісії або міжвідомчої комісії може бути оскаржене в судовому порядку.

Комісія направляє особі, стосовно якої ухвалено рішення про позбавлення його статусу учасника бойових дій, або видає їй письмове повідомлення із зазначенням причин такого рішення і роз'ясненням порядку його оскарження. Посвідчення учасника бойових дій вилучається або визнається недійсним.

Комісія інформує в місячний термін з дня прийняття відповідного рішення Державну службу у справах ветеранів війни та учасників АТО і структурних підрозділів з питань соціального захисту місцевих адміністрацій за місцем перебування пільговика на обліку про позбавлення статусу учасника бойових дій.

Ссылка скопирована в буфер обмена