Експерти з Німеччини провели тренінг для криворізької молоді

Експерти з Німеччини провели тренінг для криворізької молоді

Фото: Первый Криворожский

В Кривому Розі відбулася зустріч юних журналістів з досвідчними колегами з Європи.

В рамках проекту ЄС «Association4U» в Кривому Розі відбувся тренінг для юних журналістів. Проведення навчань для журналістів є одним з напрямків діяльності проекту. На тренінгах журналістів навчають стандартам за якими працюють європейські журналісти. Цього року експерти проекту завітали і до Кривого Рогу. Зустріч експертів з членами Криворізької міської організації НСЖУ та юними журналістами міста відбулась в Центрі позашкільної освіти «Зміна» Центрально-Міського району.

Впродовж зустрічі майбутні журналісти ставили запитання дорослим колегам про журналістські стандарти. відмінності роботи у Німеччині та в Україні, про труднощі, з якими доводиться стикатися в роботі та ін.



Експерт з Німеччини Клеменс Шелль залюбки відповідав на питання школярів. Він зазначив, що журналіст має бути допитливим, відкритим, неупередженим, терплячим і завжди готовим до навчання. На його думку засоби масової інформації потребують довіри читачів. А маючи таку оцінку своєї роботи, журналісти ніколи не стануть інструментом будь-якої сили чи влади.


«Завжди питайте, не сприймайте на віру те, що здається очевидним з першого погляду і намагайтеся виїхати за межі країни, щоб побачити як живуть інші, але обов’язково повертайтеся назад». - побажав наприкінці зустрічі майбутнім журналістам Клеменс Шелль.


Комментарии (1)

Без надежды

13:19, 22 октября 2017

Едет мужик в троллейбусе... Хмурый. И думает:
"Вокруг одно быдло, начальник - кретин, жена - стерва".
За спиной ангел-хранитель с блокнотом и ручкой. Записывает:
"Вокруг - быдло, начальник - кретин, жена - стерва".
И, в свою очередь, думает: "Вроде было уже. И зачем ему
это всё время? Но раз заказывает - надо исполнять".

Ссылка скопирована в буфер обмена