Криворожанкам на замітку: чи враховуватимуть в пенсійній реформі в стаж період по догляду за дитиною

Криворожанкам на замітку: чи враховуватимуть в пенсійній реформі в стаж період по догляду за дитиною

Фото: google.com

Багатьох жінок наразі цікавить питання, чи будуть враховувати в стаж період по догляду за дитиною.

У зв’язку з підвищеною увагою громадськості до питання зарахування періоду догляду за дитиною до стажу, Міністерство соціальної політики офіційно повідомляє.

До страхового стажу зараховуються періоди, протягом яких особа підлягала загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за які щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Періоди трудової діяльності та інші періоди, що враховувалися до трудового стажу для призначення пенсії до 01.01.2004 року (дата набрання чинності Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”), зараховується до страхового стажу в порядку і на умовах, передбачених законодавством, що діяло раніше.

Так, до 01.01.2004 року до трудового стажу включалися всі періоди перебування у трудових відносинах, в тому числі у періоди відпусток:
- для догляду за дитиною до 3-х років;
- у зв’язку з вагітністю та пологами;
- для догляду за дитиною відповідно до медичного висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку.

Також до трудового стажу до 01.01.2004 року включався час догляду непрацюючої матері за малолітніми дітьми, але не довше ніж до досягнення кожною дитиною 3-річного віку.

Починаючи з 01.01.2004 року, час догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку, зараховується до страхового стажу матері при умові, якщо особа доглядає за дитиною до досягнення нею трирічного віку та при умові отримання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. З 1 січня 2005 року внески за ці періоди сплачуються за рахунок коштів державного бюджету.

Сплата внесків за періоди перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами проводиться з 1 липня 2013 року.

Також Законом України „Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій” передбачені положення щодо врахування при визначенні права на призначення пенсії за віком зокрема періодів:
- перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами з 1 січня 2004 року по 30 червня 2013 року включно;
- перебування у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку з 1 січня 2004 року до часу запровадження сплати страхових внесків за жінок, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Комментарии (10)

Nutik

10:06, 15 октября 2017

Нихрена не понятно

исраэль

10:49, 15 октября 2017

Вы лучше напишите куда идти молодежи на работу чтобы заработать 35 лет трудового стажа.Чтобы затем когда подойдет время быть пенсионером пенсии хватало на достойную жизнь.35%от зарплаты такова пенсия.Кто получает 10000 будет получать 3500если отработает 35лет конечно .Кто получает 5000 зарплаты у того пенсия будет 1750 что не намного больше минимальной пенсии.А чтобы жить достойно на пенсии нужно по сегодняшним меркам хотябы тысяч 7пенсии получать и это без поездок в ЕС по безвизу.А если хочешь еще и раз в год на курорт поехать в ЕС то поболее пенсии нужно получачать.Ну ладно что получить достойную пенсию в размере около 7тысяч. где в Кривом Роге или в Украине можна найти работу около 18тысяч .Напишите о этом.

spozhivzahist

12:23, 15 октября 2017

СРАэЛЬ Недоразвитый, в вашей отаре новая мода? Козырять своей тупостью и безмозглостью у вас теперь в тренде?

Эйяфьядлайекюдль

13:00, 15 октября 2017

Что я говорила! И тут отметился, беременный наш.

Гюнтер

15:43, 15 октября 2017

Хатуль Мадан , я вижу вы себе новую собаку завели в виде spozhivzahist ? Раньше оно вроде Сірком называлось...

spozhivzahist

19:17, 15 октября 2017

Не завидуй, амеба по кличке Гюнтер. Бог даст, эволюция снизойдет на тебя и станешь ты продвинутой инфузорией.

Эйяфьядлайекюдль

17:48, 16 октября 2017

Стартовый нужен, да. Но не всегда это миллионы. Самое главное - ответственность за свои решения. У большинства кишка тонка просто. И мозгов не хватает. Ходят каждый день на работу, а не работают. И имеют получку, а не заработок. И их это устраивает всю жизнь. Кроме как на пенсии.

MaMa4ка

10:52, 15 октября 2017

Даа, написано для людей))) Декрет в стаж ВХОДИТ!!! Слава Богу))) Уважаемые редакторы, вам совет, в следующий раз сначала ответьте конкретно на поставленный в названии статьи вопрос, а потом уже углубляйтесь в законодательные лабиринты. Обычному человеку трудно читать и воспринимать этот бред.

Nutik

12:06, 15 октября 2017

МаМа4ка,спасибо за ответ. Автор статьи,научитесь писать и отвечать конкретно на вопрос.

Mister True

15:54, 15 октября 2017

ПОНАРАЖАЛИ!!!

Ссылка скопирована в буфер обмена