Проголосовали и предали народ. Криворожгаз передали 170 километров газовой трубы

Проголосовали и предали народ. Криворожгаз передали 170 километров газовой трубы

Фото: Первый Криворожский

Депутаты городского совета в Кривом Роге приняли решение передать в безоплатное пользование «Криворожгаз» 170, 9 километров газотранспортных сетей города.

Проект решений «О заключении договоров на хозяйственное ведение составляющими газораспределительной системы» поддержали большинство депутатов горсовета – 45.

Сергей Волошиненко, начальник управления коммунальной собственности города исполкома городского совета, на пленарном заседании сессии рассказал, что между «Криворожгаз» и Криворожским горсоветом заключено 11 договоров на хозяйственное ведение составляющими Единой газотранспортной системы Украины, со сроком действия договора 2 года 11 месяцев.

По состоянию на 01 сентября 2017 года, закончено срок действия по 4-м договорам и 20 сентября 2017 года заканчивается срок действия еще одного договора ( всего по 5-ти договорам - 170,9 км).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); По словам Сергея Волошиненко, предприятие «Криворожгаз» приняло на собственный балансовый учет 170 943 п.м газопроводов по стоимости 13 925 859,7 грн.
Андрей Немченко, депутат горсовета от «Силы людей» сказал:

« Если мы проголосуем за решение про передачу газотранспортной системы – предадим население Кривого Рога. В нашем решении не заложено никаких сдерживающих факторов для монополиста.

Монополист не поменял своего направления и поведения с момента последней встречи. Это та встреча, когда нам угрожали, что всем отключат газ. Мой коллега сказал, что тогда мы вас на столбах будем вешать. Напоминаю, ничего не поменялось в работе «Криворожгаз
».

Мэр Кривого Рога заявил: « Если у вас есть газ приходите торгуйте. У меня нет газа, нет бизнеса я им не занимаюсь».

После длительных обсуждений большинство депутатов горсовета таки поддержали проект решения.





Комментарии (21)

cokolov

14:45, 09 октября 2017

Депутаты городского совета в Кривом Роге приняли решение передать в безоплатное пользование «Криворожгаз» 170, 9 километров газотранспортных сетей города. А Криворож газ будет с нас простых смертных взимать абонплату за транспортировку ,спасибо вам мать вашу так сранные депутаты

Пауков

16:35, 09 октября 2017

Цікаво, а хто повинен платити за те що у вас в оселі є доступ до газу?

Пауков

16:55, 09 октября 2017

1. Газ і доступ до газу - це різні речі. 2. Газ як товар мені також по КУ належить, і я не бажаю щоб мою долю продавали задешево або взагалі безкоштовно.

Пауков

20:41, 09 октября 2017

Для особливо обдарованих пояснюю. За видобуток газу підприємства сплачують ренту. Рента іде в бюджет. З прибутку сплачують податок, іде в бюджет. 75% добутого газу, це Укргазвидобування ,УГВ, державне підприємство. УГВ окрім ренти та податку УГВ віддає частину прибутку в бюджет. Гроші з бюджету ідуть на всіх громадян, тобто і мене. Отже я, як власник газу по КУ, бажаю щоб той газ продавали по максимально більшій ціні, для підвищення доходів бюджету, з якого утримується армія, дороги і так далі.

Пауков

08:00, 10 октября 2017

Навіть якщо газ безкоштовний, в різних родовищах різна собівартість видобутку. В кожному родовищі собівартість з часом зростає, бо родовище виснажується і добувати газ важче. Тоді в собівартість треба вкалсти великий відсоток інвестиційної складової, або брати ті гроші з бюджету (знову блін за наші гроші). Раніше ціна на наш газ була обмежена в 1500 грн/тмк. Що це означало? Що УГВ міг добувати газ лише в тих місцях де собівартість видобутку дозволяла вкластися в ті 1500 грн, плюс мутні схеми коли газ перепродують. Тобто об'єму видобутку обмежені ціною. Тепер, якщо подивитесь новини, видобуток газу УГВ постійно зростає, бо з'явилися кошти на інвестиції в розвиток добування. В планах за 5-10 років вийти на об'єми які дозволять не імпортувати газ, в подальшому навіть на експорт. Можете погуглити і знайдете цікавий факт, що Україна яка має одні з найбільших природніх запасів газу в Європі, менше газу видобуває ніж країни, що мають менші запаси. І я вже не кажу про реальні методи скорочення споживання природнього газу в Україні.

радистка КЭТ

15:06, 09 октября 2017

и скока стоило это бесплатно в пересчете на один конверт депутату ?

Пи......ж

15:09, 09 октября 2017

Ахаха красава сильный мер:-)

Пи......ж

15:12, 09 октября 2017

Пи......ж, еще добавил бы ,, ці руки нічого не крали,,:-)

Константа

15:23, 09 октября 2017

Кто хочет содержать эту систему?
Все такие умные а корень проблемы не видят. И журналюги так инфу подают, что бы на осуждение а не понимание.

Пауков

16:36, 09 октября 2017

Та всім пофіг, що ту трубу треба утримувати. Робити перевірки, платити персоналу, і все таке. Вони думають що труба функціонує на чесному слові.

Пауков

07:51, 10 октября 2017

Так і утримували, передаючи в користування Криворіжгазу. Той утримував, кошти на це ішли з тарифу на розподіл газу. Можна звичайно створити КП, тоді кошти за обслуговування буде брати КП, тоді плату буде брати КП. Можна нічого не створювати, а замовляти необхідні разові роботи по обслуговуванню труби у відповідних фірм, що мають необхідні ліцензії. Але у будь-якому випадку це кошти. Хоч споживачів, хоч містян через бюджет. Ніхто безкоштовно робити не буде. У будь-якому випадку спочатку треба обрати варіант роботи, зважити всі плюси і мінуси, розробити відповідні проекти договорів та все таке, а потім вже відмовлятися від послуг Криворіжгазу. Ви ж коли задумуєте ремонт в хаті спочатку все прораховуєте та шукаєте джерела фінансування, розглядаєте всі можливі варіанти та обираєте той що вам більше підходить, а потім вже починате ремонт. Ви ж не розкурочуєте хату нафіг, щоб потім сісти і думати:"А як тепер все робити?".

Пи......ж

17:03, 09 октября 2017

Константа, та видят твой корень:-) газмяс и так творит что хочет а теперь ты в тарифах эти трубы содержать будеш, нормальный такой корень получился???:-)

Пи......ж

17:08, 09 октября 2017

Пи......ж, мультиварки надо скупать пока не подорожали:-)

ivan68

15:40, 09 октября 2017

По-моему Карманное Предприятие "Криворожгаз" никогда и не было народным. В нашей стране это исключительно бизнес барыг, дорвавшихся до бюджетного корыта.

To be polite.

16:44, 09 октября 2017

ivan68, преамбула услышана. По делу говорить будем?

Ссылка скопирована в буфер обмена