У певних випадках криворіжці можуть офіційно не платити за комуналку

У певних випадках криворіжці можуть офіційно не платити за комуналку

Фото: Google.com

У деяких випадках жителі Кривого Рогу можуть на законному рівні не платити за комунальні послуги.

Згідно ст. 20 закону "Про житлово-комунальні послуги", споживач має право не платити за послуги ЖКГ під час своєї відсутності, а також виключно в період дійсної відсутності комунальних послуг. Це може статися, наприклад, якщо житлом ніхто не користується і воно не здається господарями в оренду.

Також, споживач має право вимагати зменшення розміру плати за послуги ЖКГ, в тому випадку, якщо ці послуги надаються в неповному обсязі або є неякісними.

Якщо житлом дійсно ніхто не користується, то підставою для зменшення плати за послуги ЖКГ є офіційна заява з доданим до неї документом, що підтверджує відсутність мешканців у квартирі. Це, наприклад, довідка з місця тимчасового проживання або повідомлення з роботи, навчальної організації, лікарні, місць позбавлення волі або ж документ про проходження військової служби.

Вартість послуг можна не оплачувати також в тому випадку, якщо виконавець особисто відключив подачу холодної і гарячої води, після чого опломбував вентилі в квартирі. Відновити надання послуг в цьому випадку можна протягом доби після подачі відповідної заяви і зняття пломб за свій рахунок.

Комментарии (5)

Криворожский Саня

09:26, 09 октября 2017

Сейчас вот большинство людей когда получают зарплату сразу же думают-"Покушать или заплатить ЖКХ?".С такими налогами,зарплатами,долларом-ближайшем будущем ничего хорошего не светит!

каракпс

09:41, 09 октября 2017

...якщо виконавець особисто відключив подачу холодної і гарячої води, після чого опломбував вентилі в квартирі. А показания счетчиков уже не котируются ? Думаю это положение для тех у кого не стоят счетчики, если за все время отсутсвия жильцов на счетчике накрутило ровно ноль то и платить ничего не прийдется .

ТАРАНТУЛ

10:29, 09 октября 2017

Оба на, у меня спокон веков магниты есть на счетчики воды

радистка КЭТ

10:45, 09 октября 2017

вот и повод общедомового контроля

soloha

09:55, 09 октября 2017

Заморишся бігати по судам та доказувати, що ти не користувався послугами, або що послуги надаються неякісно. )

Ссылка скопирована в буфер обмена