В школах Кривого Рогу провели навчання на випадок НП

В школах Кривого Рогу провели навчання на випадок НП

Фото: Первый Криворожский

Рятувальники вчили криворізьких школярів як діяти на випадок надзвичайної пригоди.

В кожному з семи районів міста відбулися показові навчально-тренувальні заняття з евакуацією учнів, вихованців та персоналу закладів освіти.

Так, згідно вказівки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, спільно з управлінням освіти і науки Криворізької міської ради в кожному районі міста було визначено по одному дошкільному та по одному загальноосвітньому навчальному закладі, на базі яких відбулися показові навчально-тренувальні заняття з евакуацією. Таким чином, показові навчання відбулися в дошкільних навчальних закладах №№ 3, 32, 76, 83, 94, 116, 215 та в загальноосвітніх школах №№ 26, 41, 50, 60, 73, 108, 121. На заходах також були присутні керівники районних відділів освіти та керівники інших навчальних закладів кожного району, котрі спостерігали та оцінювали хід евакуаціїдля подальшого проведення аналогічних тренувань у своїх закладах.

Читайте також: Криворізькі рятувальники евакуювали дітей під час навчальної тривоги

В ході навчально-тренувальних занять рятувальники відпрацьовували ще й гасіння умовних пожеж на вказаних об’єктах та проводили інформаційно-роз’яснювальні бесіди з дітьми та персоналом навчально-виховних закладів.


Під час проведення навчальної евакуації колективи згаданих закладів діяли чітко та впевнено, що свідчить про злагодженість та позитивний результат періодичного відпрацювання відповідних дій.

Подібні навчально-тренувальні заняття допомагають уникнути паніки та швидко зорієнтуватися в разі виникнення справжньої пожежі чи іншої надзвичайної ситуації.

Ссылка скопирована в буфер обмена