Пресс-релиз

Заява «АрселорМіттал Кривий Ріг» стосовно відмови у допуску на підприємство екологічної інспекції

Заява «АрселорМіттал Кривий Ріг» стосовно відмови у допуску на підприємство екологічної інспекції

Фото: Первый Криворожский

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» працює у складі міжнародної компанії АрселорМіттал – найбільшого іноземного інвестора в Україні, і завжди діє в рамках чинного українського законодавства. Керівництво ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» визнає необхідним екологічний контроль з боку держави.

При цьому компанія вважає, що усі учасники процесу зобов’язані дотримуватись чинного законодавства і повинні діяти в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Наразі ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» вважає дії Державної екологічної інспекції незаконними та вбачає в них тиск на іноземного інвестора.

Станом на сьогодні досі не затверджено уніфіковану форму акту Державної екологічної інспекції, який контролюючий орган повинен мати на момент початку перевірки у відповідності до вимог Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» (стаття 4 Закону).

В свою чергу, відповідно до статті 10 зазначеного Закону, ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» має право не допустити до перевірки орган контролю, якщо ним не була затверджена та оприлюднена на власному офіційному веб-сайті уніфікована форма акта, яким передбачається перелік питань залежно від ступеню ризику.

В даній ситуації компанія вбачає упередженість контролюючих органів та здійснення тиску на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» через засоби масової інформації та маніпулювання громадською думкою.

Залишаючись найбільшим іноземним інвестором та найбільшим платником податків в металургійній галузі України, ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» не помічає рівного ставлення з боку регуляторів до усіх промислових підприємств Кривого Рогу та Дніпропетровської області.

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» наполягає на своїй правовій позиції і готове за необхідності й надалі захищати її у судовому порядку.

Юридична служба підприємства надала роз‘яснення про наявність підстав для недопуску інспекції, і керівництво ухвалило рішення про відмову у допуску, запобігаючи порушенням вимог закону. Рішення керівництва ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» ґрунтуються на принципових позиціях відповідального бізнесу з використанням права, яке надано Законом України.

Комментарии (27)

Без надежды

20:06, 03 октября 2017

Сделать необходимые замеры по периметру предприятия. В качестве понятых привлечь сторонних, недорого.

Без надежды

20:27, 03 октября 2017

Если порядок почему не пускать? Как сам? Контракт не продлили?

Stupid

20:29, 03 октября 2017

Менделеев, поддерживаю, свора заказных шавок, после заявы, что Калон даст показания в прокуратуре, решитли вилкуляки задолбать завод проверками. А сам мэр в Киев срулил и заболел, а завтра в прокуратуре собирались его писочить.

Без надежды

20:49, 03 октября 2017

Stupid (глупый дурацкий тупой бестолковый оцепеневший). Идиот. От меня.
Где вилкул? ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» вважає дії Державної екологічної інспекції незаконними та вбачає в них тиск на іноземного інвестора.

Grazhdanin_ukr

21:49, 03 октября 2017

Stupid, поддерживаю, по ходу показания Калона уже у прокурора раз так зажимают

skoch

13:31, 04 октября 2017

Ну конечно, так-то на Арселоре всё в порядке, это их просто щимят. Ребята, ну кому вы это всё рассказываете?

FSD

20:59, 03 октября 2017

Менделеев, гнать нужно всех вас с девятиэтажки.Сидите там умняка лепите,выйдите в цеха и посмотрите на месте до чего вы довели предприятие. Люди пашут один за семерых, а условия труда хуже чем у рабов.Зато вы в заводоуправлении такие красивые,холеные ... И все вас устраивает и все у вас хорошо, только смешно было смотреть на ваши перекошеные от страха лица когда народ пришел сказать вам о вашем ничтожестве.

Костян4ик

23:21, 03 октября 2017

Если честно, то Арселор в последние годы под**ели, коптят неимоверно, еще министр экологии летом в своем докладе освещал то, что предприятие уже второй год подряд занимает 1 -е место, среди загрязнителей воздуха по Украине.

Сармат

11:45, 04 октября 2017

Если бы вы умники диванные видели, что творилось "когда все было общее"и сейчас.Разница огромная.Вообщем п........ не мешки ворочить.

Викушка

13:02, 04 октября 2017

Что изменилось? Вон недавно показывали как на арселлоре выпускают все выбросы в обход гаозочистки. Так что ничего не изменилось,как травили так и травят!

Викушка

13:01, 04 октября 2017

А может в качестве эксперимента запустить их на предприятие и посмотреть что с этого выйдет? :)

ГЛУБИНА РЕЗКОСТИ

20:36, 03 октября 2017

ОСТАНОВИТЬ ЦЕХА ПОКА НЕ БУДЕТ ПРОВЕДЕНА ПРОВЕРКА!

Stupid

20:40, 03 октября 2017

ГЛУБИНА РЕЗКОСТИ, ОСТАНОВИ УМНЯК!

FSD

20:50, 03 октября 2017

Проверки проводить нужно, так как собственник заботится лишь о своей прибыли. Стройка холодной разливки идет форсироыанными темпами в то время такие цеха как мартен и конверторный в убогом состоянии.Они то и являются основными загрязнителями экологии.

Zlata82

21:05, 03 октября 2017

Залишаючись найбільшим іноземним інвестором та найбільшим платником податків в металургійній галузі України, ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» вважає, що люди повинні дихати брудом

Ссылка скопирована в буфер обмена