Пресс-релиз

АрселорМіттал Кривий Ріг направило 141,3 млн грн на 5 нових великовантажних БелАЗів

АрселорМіттал Кривий Ріг направило 141,3 млн грн на 5 нових великовантажних БелАЗів

Фото: ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»

Конвертер №4 Кривий Ріг, 25 вересня 2017 р. ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» направило 141,3 млн грн на придбання п'яти нових БелАЗів вантажопідйомністю 130 тонн.

Окрім постачання самих машин, договір включає також постачання запчастин до них і технічне обслуговування. Автотехніка для технічного парка гірничого департаменту придбана в рамках програми модернізації підприємства.

Нові машини забезпечать вивезення руди та вскришной породи з другого та третього кар'єрів гірничого департаменту. Ця техніка значно підсилить автопарк гірничого департаменту та дозволить підвищити продуктивність.

Конвертер №4Ширина та висота кожного нового автомобіля складають майже 6 метрів, а довжина - 17 метрів. Серед технічних переваг нових БелАЗів - вживання електричної трансмісії змінно-постійного струму з пускорегулюючою апаратурою на базі мікроелектроніки, наявність більш потужного, надійного та економічного двигуна, об'єднана гідросистема, дискові гальма з гідроприводом, кабіна з елементами системи ROPS.

У нових великовантажних самоскидах встановлено кабіни з немнучким корпусом, що дозволяє уберегти людей у випадку аварійних ситуацій. У автомобілі значно підвищена ефективність системи електродинамічного гальмування, що дозволяє в потрібний момент плавно уповільнити рух самоскида аж до його повної зупинки та забезпечує стійкість автомобіля під час гальмування.

У електроприводі БелАЗу застосовано електронні блоки, що спрощують виявлення несправностей електроприводу та їхнє усунення. Винесення назовні робочих гальмівних механізмів забезпечило зручність заміни та обслуговування деталей гальмівних систем, як робочої, так і стояночної.

Особливу увагу приділено безпеці роботи на великовантажівках. Серед плюсів: система контролю завантаження та палива (у комплекті з GPS-навігацією) з обов'язковим включенням в існуючу автоматизовану систему диспетчерського управління гірничо-транспртного цеху, обладнана цифровим індикатором табло маси вантажу, що перевозиться, по обидва борти самоскида, опалювально-кондіційній блок, централізована система мастила, система комбінованої пожежогасіння, блокування кузова під ЛЕП, система контролю тиску та температури в шинах (СКТ із зовнішніми датчиками), система відеоспостереження.




Парамжит Калон, Генеральний директор ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»: «Сьогодні перед ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» стоять дуже амбітні плани – 28-29 млн тонн вскриши та 10 млн тонн концентрату на рік. І важливо не зупинятися на шляху модернізації та розвитку підприємства в рамках стратегічного Плану 2020. Тому підприємство забезпечує заміну застарілого обладнання.

В майбутньому ми плануємо збільшити виробництво концентрату до 12 млн тонн на рік, тому важливо оновлювати обладнання в комплексі: як парк кар'єрної техніки, так і агрегати дробильних і рудозбагачувальних фабрик. У 2017 р. ми плануємо додатково придбати великовантажні самоскиди як для підприємства в Україні, так і для комбінату в Казахстані.

Сучасна техніка та впровадження передових технологій підвищують конкурентоспроможність ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» і зміцнюють лідерські позиції у гірничо-металургійній галузі України».

Леонід Трухнов, головний конструктор з кар'єрної техніки ВАТ БелАЗ: «Для нас велика честь працювати з таким великим підприємством як ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», і ми радаємо, що наша техніка користується попитом. БелАЗ давно співпрацює з українськими підприємствами, тут працює дуже багато наших машин.

Я був здивований, побачивши, що в кар'єрі задіяно різні моделі нашої техніки. Ми обов'язково враховуємо відгуки наших споживачів, їхні побажання та на основі цього працюємо над вдосконаленням нової продукції.

Ці БелАЗи – більш сучасні. Вони мають підвищений робочий ресурс, довговічніші та зручніші для експлуатації. Машини мають сучасну гальмівну систему, що важливо в умовах кар'єру, обладнані електронною панеллю приладів, де відображено усю інформацію щодо роботи машин, ведеться діагностика «здоров'я» техніки.

Зручно буде і водієві, оскільки кабіна оснащена кондиціонером, сучасною опалювальною системою, зручним кріслом, має хорошу обзорность. Хочеться побажати техніці надійної та довгої роботи, а підприємству – високой продуктивності».

Придбання п'яти нових самоскидів стало черговим етапом оновлення парку великовантажної техніки, яке почалося в гірничому департаменті у минулому році. У 2016 р. ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» придбало 9 нових машин. У 2017 р. вже 9 великовантажних самоскидів стали новинками автопарку гірничого департаменту підприємства.


Комментарии (2)

ivan68

19:50, 25 сентября 2017

И шо мы с этого будем иметь? Может нас меньше будут травить? Чёрта с два!!! Радоваться за них не стоит.

горнотрактурный централ

20:55, 25 сентября 2017

ivan68,а мы будем иметь с большей скоростью разрастающиеся карьеры 2и3 и отвалы.

Ссылка скопирована в буфер обмена