В Україні незабаром стартує пілотний проект з трансплантації нирок

В Україні незабаром стартує пілотний проект з трансплантації нирок

Фото: Первый Криворожский

Старт пілотного проект з трансплантації нирок замість гемодіалізу почнеться незабаром.

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун офіційно анонсувала старт пілотного проекту з трансплантації нирок. На це в бюджет заклали вже 87 млн. грн. Про це повідомляють в групі "Діаліз Україна" в соцмережах.

Вже з 2019 кошти на трансплантації нирок будуть закладатися в державний бюджет (більше 100 мільйонів гривень на рік).

Основна ідея полягає в тому, що пересадка нирок з трупних донорів (саме це закладено в пілот) обійдеться державному бюджету більше ніж вдва рази дешевше, ніж гемодіаліз. Якщо на кожного пацієнта з гемодіалізом на рік йде 350 тисяч рік, то пересадка коштуватиме 50 тисяч і 100 тисяч на післяопераційний період.

«6000 українців з нирковою недостатністю продовжують залишатися життєвозалежними від гемодіалізу. У межах проекту вже з 2018 року зможемо проводити трансплатацію нирок в Україні (Київ, Запоріжжя, Дніпро, Харків, Львів та Одеса), і, відповідно, рятувати та покращувати якість життя багатьох наших громадян. Загалом з наступного року на розвиток трансплантації урядом закладено 112 млн грн», — написала в.о. міністра МОЗу Людмила Супрун.

У майбутньому, завдяки пілотному проекту, МОЗ сподівається створити механізм трансплант-координації технічного забезпечення та навчання лікарів, який зможе реалізувати потреби у трансплантації.

Комментарии (4)

allien

09:01, 25 сентября 2017

Оппа-ча. Не-не, идея то хорошая. Но будет примерно так: попадаешь в больницу, ну например с переломом пальца, а тебе сразу - а подпишите, что вы согласны на трансплантацию, а то иначе гипс не положено. Ты подписываешь и тут вдруг твой перелом оказывается ссссстрашно-инфекционный и ты подлежишь усыпления, в целях безопасности населения.
Сценарий ес-но гротеск, но увы, у нас чего только не случается....

Yosetsu-ki

10:04, 25 сентября 2017

allien,можно тебе поломать палец?

Эйяфьядлайекюдль

09:47, 25 сентября 2017

Отчего ж пилотный? Еще в 1933м в Херсоне почку пересадили.

Авганец

15:33, 25 сентября 2017

Хехе это все из за реформ наверное так дешево

Ссылка скопирована в буфер обмена