В Мінфіні пообіцяли виплатити медикам заборгованість по зарплаті до кінця наступного тижня

В Мінфіні пообіцяли виплатити медикам заборгованість по зарплаті до кінця наступного тижня

Фото: kr.gov.ua

До кінця наступного тижня всі заборгованості із заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я мають бути ліквідовані. Такі ситуації є неприпустимими, тому вже є напрацьоване рішення щодо виділення додаткових коштів відповідним регіонам.

Мінфін погодив розпорядження, яке було підготовлене Міністерством охорони здоров’я щодо розподілу резерву коштів медичної субвенції між регіонами в обсязі 559,2млнгрн, яке лише через бюрократичні процедури досі не було винесене на розгляд Уряду. Вказаний акт планується затвердити на найближчому засіданні Кабінету Міністрів України. Також у складі медичної субвенції залишається ще додатковий резерв коштів у сумі 1038,2 млнгрн, який також найближчим часом буде розподілений між регіонами, які потребують фінансової підтримки.

Мінфін зі свого боку вживає усі можливі заходи для своєчасної виплати заробітних плат. Протягом року для недопущення утворення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я Міністерство фінансів оперативно вносило зміни до помісячного розпису державного бюджету в частині наближення медичної субвенції по окремих регіонах, де ці зміни були необхідні.

Змінами до Державного бюджету України на 2017 рік від 13.07.2017 обсяг медичної субвенції збільшено на 380млнгрн, що дозволить додатково профінансувати видатки на виплату заробітної плати.

Водночас хочемо зазначити, що органи місцевої влади також повинні відповідально ставитися до розподілу ресурсу, який вони додатково отримують внаслідок бюджетної децентралізації, і спрямовувати його на вирішення проблемних питань, особливо у частині виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ для недопущення утворення заборгованості з цих виплат. Неприпустимими є ситуації, коли в регіонах є наявний ресурс, але на вирішення проблемних питань у бюджетній сфері він не спрямовується.

Комментарии (4)

W

14:42, 23 сентября 2017

Вот невиданная щедрость - долг отдать. А поднимать не будете?

экономист

15:08, 23 сентября 2017

А как же ответственность по Закону за несвоевременную выплату зарплвты? Или государству все можно? Законы не писаны?

uefi

16:35, 23 сентября 2017

Прочувствовали в полную на себе реформы.

Лосяш

07:20, 24 сентября 2017

А говорят взятки давать ни ни, ида меликов подкармливать надо и еду из дому в тормозках носить

Ссылка скопирована в буфер обмена