Майже сто українських вишів матимуть доступ до міжнародних баз даних

Майже сто українських вишів матимуть доступ до міжнародних баз даних

Фото: Google.com

Доступ до міжнародних баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету матимуть майже 100 українських вишів та наукових установ МОН.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

ВНЗ та наукові установи були відібрані спеціально створеною Комісією, куди увійшли представники МОН, Державної-науково-технічної бібліотеки та самих університетів і наукових установ МОН.

Комісія враховувала такі критерії, як спосіб організації доступу до електронних наукових баз даних, можливість надання такого доступу іншим організаціями, кількість публікацій у наукових журналах, що включені до Web of Science Core Collection та Scopus, тощо.

«Невдовзі через бібліотеки провідних вишів країни кожен матиме можливість користуватися ресурсами, які надають бази даних Scopus та Web of Science.

Вони будуть доступні в кожному обласному центрі. Такі бази даних є сучасним і корисним інструментом у роботі з науковою інформацією як для окремих дослідників, так і для наукових установ»,
– наголосив заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха

Читайте також: Рецептом успіху поділилися з майбутніми абітурієнтами в Кривому Розі

Ці ресурси, наприклад, дозволяють з'ясувати наскільки перспективний той чи інший напрямок досліджень, хто працює у цьому напрямку, а також знайти партнерів.

«Доступ до електронних наукових баз даних дозволить українським вченим працювати з найбільш актуальною інформацією.

Це сприятиме тому, що якість досліджень і розробок у наших ВНЗ та наукових установах підвищуватиметься»
, – розповів директор департаменту науково-технічного розвитку МОН Дмитро Чеберкус.

У межах конференції представники вишів також представили власні наукові винаходи.

До речі, нині Україна входить до двадцятки країн-лідерів за кількістю патентів у сфері революційних технологій: 3D-друк – 11 місце та робототехніка – 17.


Ссылка скопирована в буфер обмена